Ο ..ποιητής δεν είχε έμπνευση αυτή τη φορά και κατέβασε πολύ τον πήχυ! Τί να βρούμε που δεν "μιλάει" μόνο του? Το όν το συναντήσαμε αρκετές φορές, το ίδιο και τον ίππο, άρα μόνο ότι ο ίππος είναι το άλογο? και άρα άλογο όν? Υ.Γ. Ενδιαφέρον θα έχει να είναι παγίδα και να είναι κάτι άλλο πίσω από το οφθαλμοφανές, την έχω "πατήσει" στο τετράγωνο! (κοινώς φυλάω τα νώτα μου δημιουργώντας ένα μικρό "παράδοξο", αφού ότι και να είναι μέσα θα είμαι, το Υ.Γ μου αυτοαναιρείται!)
Στο γρίφο αυτό και οι δύο απαντήσατε με ερωτηματικό, που σημαίνει ότι δεν ήσασταν σίγουροι. Εάν αναρτούσα ένα εικονίδιο με άλογο ή με δύο άτομα να μιλάνε θα ήταν οφθαλμοφανής η λύση του. Γι' αυτό επέλεξα να τον παρουσιάσω έτσι. Εφαλτήριο=Ίππος=Άλογο. Και να δώσουμε κάποια απάντηση λανθασμένη δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε καλοί λύτες. Οι Λατίνοι έλεγαν: "Errare humanum est!!" Το σφάλειν ανθρώπινο είναι. Τελικά η λύση είναι αυτή που δώσατε με ερωτηματικό.
@ Papaveri Στο 41 και δεν εννοώ προφανώς αυτό που βλέπω, αλλά ένα άλλο που έστειλα το μεσημέρι, που δεν το βλέπω επειδή δεν αναρτήθηκε, όπου εξηγούσα ότι τα ερωτηματικά δεν τα έβαλα επειδή αμφέβαλα αν η λύση ήταν το Άλογο ον", αλλά έχουν το νόημα τι μας ρωτάτε? (κάτι τόσο εύκολο και οφθαλμοφανές?) Εξηγούσα και το ξαναγράφω με ένα πιο ακραίο παράδειγμα εύκολης ερώτησης. π.χ αν κάποιος με ρωτήσει Πόσο κάνει ένα και ένα? Σίγουρα θα του απαντήσω: Tι με ρωτάς τώρα, αν ξέρω ότι ένα και ένα κάνουν δύο? Το ερωτηματικό σημαίνει ότι αμφιβάλλω αν ένα και ένα κάνουν δύο?
8 σχόλια:
ΑΛΟΓΟ ΟΝ?(δηλαδή πλάσμα δίχως λογική)
ίππος λέγεται και το άλογο
Ο ..ποιητής δεν είχε έμπνευση αυτή τη φορά και κατέβασε πολύ τον πήχυ!
Τί να βρούμε που δεν "μιλάει" μόνο του? Το όν το συναντήσαμε αρκετές φορές, το ίδιο και τον ίππο, άρα μόνο ότι ο ίππος είναι το άλογο? και άρα άλογο όν?
Υ.Γ. Ενδιαφέρον θα έχει να είναι παγίδα και να είναι κάτι άλλο πίσω από το οφθαλμοφανές, την έχω "πατήσει" στο τετράγωνο! (κοινώς φυλάω τα νώτα μου δημιουργώντας ένα μικρό "παράδοξο", αφού ότι και να είναι μέσα θα είμαι, το Υ.Γ μου αυτοαναιρείται!)
Στο γρίφο αυτό και οι δύο απαντήσατε με ερωτηματικό, που σημαίνει ότι δεν ήσασταν σίγουροι. Εάν αναρτούσα ένα εικονίδιο με άλογο ή με δύο άτομα να μιλάνε θα ήταν οφθαλμοφανής η λύση του. Γι' αυτό επέλεξα να τον παρουσιάσω έτσι.
Εφαλτήριο=Ίππος=Άλογο.
Και να δώσουμε κάποια απάντηση λανθασμένη δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε καλοί λύτες. Οι Λατίνοι έλεγαν:
"Errare humanum est!!"
Το σφάλειν ανθρώπινο είναι.
Τελικά η λύση είναι αυτή που δώσατε με ερωτηματικό.
@papaveri
"Errare humanum est!!" λέγαν οι λατίνοι?Εγώ νόμιζα πως το είπαν πολύ νωρίτερα οι ΕΛ!!
Υ.Γ.Κάνω λίγη πλάκα ελπίζω να μην με παρεξηγείς carlo :-):-)
Έχω στείλει ένα σχόλιο που δεν το βλέπω αναρτημένο.
@ΕΑΛΕΞΙΟΥ
Σε πιό γρίφο; Εάν είναι στο Rebus No.41 είναι αναρτημένο το σχόλιο σας.
@ Papaveri
Στο 41 και δεν εννοώ προφανώς αυτό που βλέπω, αλλά ένα άλλο που έστειλα το μεσημέρι, που δεν το βλέπω επειδή δεν αναρτήθηκε, όπου εξηγούσα ότι τα ερωτηματικά δεν τα έβαλα επειδή αμφέβαλα αν η λύση ήταν το Άλογο ον", αλλά έχουν το νόημα τι μας ρωτάτε? (κάτι τόσο εύκολο και οφθαλμοφανές?)
Εξηγούσα και το ξαναγράφω με ένα πιο ακραίο παράδειγμα εύκολης ερώτησης.
π.χ αν κάποιος με ρωτήσει Πόσο κάνει ένα και ένα? Σίγουρα θα του απαντήσω: Tι με ρωτάς τώρα, αν ξέρω ότι ένα και ένα κάνουν δύο?
Το ερωτηματικό σημαίνει ότι αμφιβάλλω αν ένα και ένα κάνουν δύο?
@ΕΑΛΕΞΙΟΥ
Δεν το έλαβα. Εάν θέλετε μου το στέλνετε εκ νέου.
Δημοσίευση σχολίου