Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013

2.013: Ημέρες, Ώρες, Λεπτά, Δευτερόλεπτα.

Ποια θα είναι η ημερομηνία:
1) 2013 ημέρες μετά την 1η Ιανουαρίου 2013;
2) 2.013 ώρες μετά την 1η Ιανουαρίου 2013;
3) 2.013 λεπτά μετά την 1η Ιανουαρίου 2013;
4) 2.013 δευτερόλεπτα μετά την 1η Ιανουαρίου 2013; (Κατ.13/Νο.33)

Λύση

1)7-7-2018 ώρα 00:00:00π.μ. 2013Η=5έτη=2013,2014,2015,2016,2017:364+365+365+366+365=1.825ημέρες 2.013-1.825=188ημέρες --> 2018:Ι,31+Φ,28+Μ,31+Α,30+Μ,31+Ι,30+Ι,7=188ημέρες. 2)25/3/2013 ώρα 9:00μ.μ. 2013Ω=2013:24=83Η=(30+28+25)Η 0,875*24=21Ω 3)2/1/2013 ώρα 9:32,99π.μ. 1Μ=24Ω, 1Ω=60Λ --> 1Η=24*60=1.440Λ 2013Λ=2013:1.440= 1Η 0,3979166*24=9Ω 0,5499*60=32,99Λ 4)2/1/2013 ώρα 00:33:32,99π.μ. 1Μ=24Ω, 1Ω=60Λ, 60Λ=60Δ --> 1Η=24*60*60=86.400Δ 2013Δ=2013:86.400=0Η 0,0232986*24=0Ω 0,559166*60=33Λ 0,5499*60=32,99Δ

11 σχόλια:

ΕΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

α)
2013 364 ημ(365 μείον την 1η Ιαν.)
2014 365
2015 365
2016 366 (δίσεκτο, Φεβ. 29 ημ.)
2017 365 σε 1825 φεύγει το 2017
2018
ΙΑΝ 31
ΦΕΒ 28
ΜΑΡ 31
ΑΠΡ 30
ΜΑΙ 31
ΙΟΥΝ 30 Σύνολο 181 1825+181=2006 σε 2006 ημ. φεύγει ο Ιούνιος
υπόΛοιπος χρΌνος 2013-2006 =7 ημερες
μετά απο 2013 ημ. Φευγει η 7η ιουλ

συνεπώς Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

β) 2013ωρ/24ωρ/ημ=83,875 ημερες
Ιαν. 30 ημ
Φεβ 28
Σύνολο 58 Υπόλοιπο 83-58=25 ημ.
Μετά από 83 ημέρες φεύγει η 25η Μαρτίου
Συνεπώς την Τρίτη 26/3/2013 αργά το απόγευμα (9 μμ)
(0,875*24=21 ώρ.)

γ) 1 ημ =24*60=1440 1440 λεπτά
2013/1440=1,397917 ημ.
3 Ιανουαρίου 2013, ήταν!
Ή ακριβέστερα 0,397917*24=9,55 =9 ώρ και 0,55*60=33 λεπτά
3 Ιαν 9:33 πμ

δ) 1 ημ=24*60*60=86400 δευτ.
2013/86400=0,023 ημ
2 Ιανουαρίου 2013
ή ακριβέστερα
μία ώρα =60*60=3600 δευτ.
2013/3600=0,55917 ωρ. =33.55 λεπτά
00:33:33 πμ της 2 Ιανουαρίου 2013

Mπράβο κ. Κάρλο, εξοντώθηκα!
Δεν έχω κουράγιο να κάνω κανέναν έλεγχο!



Nikos Lentzos είπε...

1) 2013d =5έτη(=4*365+1*366) 87ημερ(=31+28+31+30+31+31+6)
Ημερομηνία:7/7/2018 (τo 2016 δίσεκτο) και ώρα 00:00:00

2) 2013h =83(=31+28+24)d 21h 00min
Ημερομηνία:25/3/2013 και ώρα 21:00:00

3) 2013min =1d 6h 33min
Ημερομηνία: 2/1/2013 και ώρα 06:33:00

4) 2013sec =33min 33sec
Ημερομηνία: 1/1/2013 και ώρα 00:33:33

Παρατήρηση:
Ως ώρα της 1/1/2013 ελήφθη η 00:00:00

Papaveri είπε...

@Nikos Lentzos
Σωστή η λύση με δύο διορθώσης.
Η 1/1/2013 δεν λαμβάνεται υπόψη, οποότε το (1), επι μέρους διόρθωση, γίνεται:
(1) 7-7-2018 ώρα 00:00:00
2013Η=5έτη
2013,2014,2015,2016,2017:
364+365+365+366+365=1.825ημέρες
2.013-1.825=188ημέρες --> 2018:
Ι,31+Φ,28+Μ,31+Α,30+Μ,31+Ι,30+Ι,7=
188ημέρες.

(3) 2/1/2013 ώρα 9:32,99π.μ.
1Μ=24Ω, 1Ω=60Λ --> 1Η=24*60=1.440Λ
2013Λ=2013:1.440= 1Η
0,3979166*24=9Ω
0,5499999*60=32,99Λ



Papaveri είπε...

@ΕΑΛΕΞΙΟΥ
(1)Λάθος.
(2)Λάθος.
(3)Λάθος.
(4)Σωστό.

ΕΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

Δεν νομίζω πως έχετε δίκαιο
καταρχήν αφετηρία είναι η 2 Ιανουαρίου 00:00 πμ, αφού είναι μετά την 1η Ιανουαρίου η μέτρηση και όχι από την 1η/1ου/2013, εξάλλου το λέτε και εσείς “Η 1/1/2013 δεν λαμβάνεται υπόψη,“

Έτσι στο δ)2/1/2013 ώρα 00:33:33 πμ που είναι σωστό
στο (γ) που περνάει 1ημ, 9ωρ και 33λ θα είναι πάλι 2 Ιανουαρίου ώρα 9:33?
Μόνο 9 ώρες και 33 λεπτά πέρασαν?

Αντίστοιχα και στο (β) μετά την 1η Ιαν περνάνε άλλες 83ημ και 21 ώρ, δηλαδή είμαστε στην 84η μέρα
μετά την 1η Ιαν. Συνεπώς 84η-30 ημ του Ιαν, η 1η δεν μετράει, -28 ημ του Φεβρουαρίου =
26η ημέρα του Μαρτίου ώρα....
Το ίδιο και στο (α) θεωρώντας ότι περνάνε 2013 ημέρες μετά την 1/1/2013 (και όχι την 2013η ημέρα, έτσι προκύπτει 1 ημέρα διαφορά), συνεπώς πάμε στην 2014η ημέρα, ώρα 00:00
Έτσι το 2018 περνάνε 2013-1825=188 και πάμε στην 189η μέρα του 2018 ώρα 00:00 που είναι η
8/7/2018 ώρα 00:00
Μόνο αν το δεδομένο ήταν η 2013η μετά την 1/1/2013, αλλά δεν το γράφει, θα πηγαίναμε στην 188η και συνεπώς στην 7/7/2018 ώρα 00:00

Papaveri είπε...

@ΕΑΛΕΞΙΟΥ
Έχω την εντύπωση ότι δεν διαβάσατε προσεκτικά την εκφώνηση. Η δικιά μου λύση με του κ. Λέντζου συμφωνεί εκτός από δύο σημεία που πιστεύω ότι είναι εκ παραδρομής λάθη.

ΕΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

ΝΙΚΟΣ ΛΕΝΤΖΟΣ ΕΥΘΥΜΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

α)7/7/2018,00:00 8/7/2018 00:00

β)25/3/2013,21:00 26/3/2013 9:00μμ

γ)2/1/2013,06:33 3/1/2013 9:33πμ

δ)1/1/2013 00:33:33 2/1/2013 ωρα . 00:33:33 πμ

Παρατήρηση: αφετηρία μέτρησης χρόνου
Ως ώρα της 1/1/2013 2/1/2013
ελήφθη η 00:00:00 00:00:00


Όπως είναι ολοφάνερο οι 2 λύσεις
είναι όμοιες στούς συλλογισμούς και τις πράξεις,
πλην της απάντησης (γ) που υπάρχει ένα μικρό λαθάκι
στίς ώρες, με μία τυπική παρά ουσιαστική διαφορά:
Ξεκινάμε με μία ημέρα διαφορά,
ο κ. Λέντζος την 1/1/2013 00.00 και υπολογίζει
και στις τρείς πρώτες απαντήσεις τον Ιαν του 2013 με 31 ημ, εντελώς λογικό με βάση την αφετηρία του
και ο γράφων την 2/1/2013 ώρα 00.00
και μετράω στον Ιαν. Του 2013
με 30 ημ, εντελώς λογικό με βάση την δικά μου αφετηρία μέτρησης του χρόνου
και καταλήγουμε
με μία ακριβώς ημέρα διαφορά, (πλην της (γ)),
εντελώς λογικό, αφού τα άλλα είναι τα ίδια και σωστά.

Και για το τυπικό της υπόθεσης
Ποια είναι η πιό σωστή αφετηρία μέτρησης του χρόνου,
“μετά την 1η Ιανουαρίου του 2013”?
και στην (δ) απάντηση πώς γίνεται να θεωρείτε σωστή και του κ. Λέντζου και την δική μου, αφού έχουν 1 ημέρα διαφορά?

Υ.Γ Παράλειψη μου και αγένεια,
Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την προσφορά σας στην ανάπτυξη του σκακιού και της μαθηματικής σκέψης και όχι μόνο

Papaveri είπε...

@ΕΑΛΕΞΙΟΥ
Προτείνω για τη διευθέτηση της ορθότητας του προβλήματος να μας δώσει τη γνώμη του και ο κ. Λέντζος,
για να μη μπούμε στη διαδικασία της απόδειξης για το πιος έχει δίκιο. Τι γνώμη έχετε;
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

Nikos Lentzos είπε...

Στα 1 και 3 ερωτήματα είχα πράγματι λάθος.

Το Σωστό είναι:
1) 2013d =5έτη(=4*365+1*366)
87ημερ(=31+28+31+30+31+30+7)
Ημερομηνία:7/7/2018 (τo 2016 δίσεκτο) και ώρα 00:00:00

3) 2013min =1d 9h 33min
Ημερομηνία: 2/1/2013 και ώρα 09:33:00

Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι αρχή μέτρησης του χρόνου είναι:
01/01/2012 και ώρα 00:00:00.

Αν και δεν θέλω να αντιδικήσω με κανένα, πιστεύω ότι ο κ.ΑΛΕΞΙΟΥ δεν είναι λάθος, απλώς έχει διαφορετική αφετηρία ως προς τον χρόνο (ώρα 24:00:00 της 01/01/2013).
Παρ όλα αυτά θα δώσω την γνώμη μου.
Θα θέσω το ρητορικό ερώτημα:
"Τι ημερομηνία θα έχουμε μία (1) ημέρα μετά την 01/01/2013";
Νομίζω δεν θα έχετε αντίρηση ότι η απάντηση είναι:
"02/01/2013".
Ελπίζω η διαφωνία να διευθετήθηκε.
Αλλωστε και στο exel να γράψετε σε ένα κελί 01/01/2013 και στο διπλανό του το 1 και τα προσθέσετε, θα σας δώσει 02/01/2013.
Και αν δώσετε στο ένα κελί 01/01/2013 και στο διπλανό του το 2013 και τα προσθέσετε, θα σας δώσει 07/07/2018.

Papaveri είπε...

@Nikos Lentzos
Νίκο
Ναι, το θέμα διευτήθηκε με την παρέμβασή σου. Οπότε θεωρώ τις απάντήσεις του κ. Αλεξίου ορθές.

Papaveri είπε...

@ΕΑΛΕΞΙΟΥ
Μετά τη διευκρίνιση του κ. Λέντζου θεωρώ σωστές τις απαντήσεις που δώσατε.

 

Papaveri48 © 2010

PSD to Blogger Templates by OOruc & PSDTheme by PSDThemes