Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ο Μετασχηματισμός

Να μετασχηματιστεί ο ανωτέρω λατινικός αριθμός 9 σε λατινικό αριθμό 6 προσθέτοντας μόνο μια ευθεία γραμμή.(Κατ.27/Νο.339)
 


 Λύση
Λύση το Γ. Ριζόπουλου. Aς κάνω άλλη μία προσπάθεια ,αφού το SEX (SIX) δεν έγινε δεκτό. :-) Mια γραμμή στη μέση (ο οριζόντιος δηλαδή άξονας συμμετρίας του ΙΧ) και μια περιστροφή κατά 180 μοίρες δημιουργεί δύο καταπτρικά VI (ένα κανονικό πάνω και το κατοπτρικό του κάτω από τον άξονα). Ορίστε! Σου βρήκα 2 εξάρια,Κάρλο! :-) Λύση του batman1986. Αφού έχουμε ευθεία γραμμή σε 3 βήματα την χρησιμοποιούμε σα τομή του ΙΧ στο μέσον άρα τα 2 τμήματα(άνω και κάτω) είναι ΙV.Γυρνώντας το κατά 180 μοίρες έχουμε το VI.

7 σχόλια:

Γιώργος Ριζόπουλος είπε...

Μια και δεν μας περιορίζει στο να είναι ευθεία γραμμή, βάζουμε ένα S μπροστά από το ΙΧ και γίνεται SIX (=6 ) . Bέβαια ,νομίζω ότι το 6 στα λατινικά είναι SEX :-)
Εναλλακτική λύση : “ανοίγουμε» τα σκέλια του 10 ( Χ ) και σχηματίζουμε ένα V , και μετά μεταφέρουμε τη μονάδα Ι δεξιά και έχουμε VI , χωρίς καμία προσθήκη γραμμής. :-)

Papaveri είπε...

@Γιώργος Ριζόπουλος
Γιώργο το λάθος είναι δικό μου. Ξέχασα να γράψω τη λέξη "ευθεία".
Το διορθώνω αμέσως.
Ζητώ συγγνώμη για τη ταλαιπωρία.
Η λύση είναι μόνο με ευθεία γραμμή σε τρία βήματα.

Ανώνυμος είπε...

Να προτείνω και γω κάτι:

Αφού έχουμε ευθεία γραμμή σε 3 βήματα την χρησιμοποιούμε σα τομή του ΙΧ στο μέσον άρα τα 2 τμήματα(άνω και κάτω) είναι ΙV.Γυρνώντας το κατά 180 μοίρες έχουμε το VI

batman1986

Γιώργος Ριζόπουλος είπε...

Aς κάνω άλλη μία προσπάθεια ,αφού το SEX (SIX) δεν έγινε δεκτό. :-)
Mια γραμμή στη μέση (ο οριζόντιος δηλαδή άξονας συμμετρίας του ΙΧ) και μια περιστροφή κατά 180ο δημιουργεί δύο καταπτρικά VI (ένα κανονικό πάνω και το κατοπτρικό του κάτω από τον άξονα).
Ορίστε! Σου βρήκα 2 εξάρια,Κάρλο! :-)

Papaveri είπε...

@batman1986
Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου είναι σωστή.

Γιώργος Ριζόπουλος είπε...

Δηλαδή , η δικιά μου δεν είναι;
Ενίσταμαι κύριε Πρόεδρε! :-)

Kαλάαα...

Papaveri είπε...

@Γιώργος Ριζόπουλος
Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου είναι σωστή.
Γιώργο, είχα γράψει το σχόλιο για τη σωστή σου απάντηση, αλλά ο δαίμονας της ιστοσελίδας δεν ξέρω για πιό λόγο τον "εξαφάνiσε". Δεν είχα τη πρόθεση να σε μειώσω, τη στιγμή που γνωρίζω πόσο καλός λύτης είσαι.
Ελπίζω αυτή τη φορά να εμφανιστεί το σχόλιο!:-)

 

Papaveri48 © 2010

PSD to Blogger Templates by OOruc & PSDTheme by PSDThemes