Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Σύνολο Έξι

Χρησιμοποιώντας όποια μαθηματική πράξη, όσο απλή ή 
πολύπλοκη σας έρχεται στο μυαλό, αλλά χωρίς να 
προσθέσετε οποιονδήποτε άλλο αριθμό, να έχουμε ως 
αποτέλεσμα τον αριθμό «6» σε όλες τις κατωτέρω εξισώσεις:.
1 1 1 = 6
2 2 2 = 6
3 3 3 = 6
4 4 4 = 6
5 5 5 = 6
6 6 6 = 6
7 7 7 = 6
8 8 8 = 6
9 9 9 = 6
(Κατ.20/Πρβ. Νο.17) 
Λύση

5 σχόλια:

pantsik είπε...

Συμβολίζω με x! το παραγοντικό του αριθμού x (=1*2*3*...*x) και με sqrt(x) την τετραγωνική ρίζα του x. Οι ζητούμενες εκφράσεις που βρήκα είναι:

(1+1+1)! = 6
2+2+2 = 6
3*3-3 = 6
4! / (sqrt(4) + sqrt(4)) = 6
5/5+5 = 6
6+6-6 = 6
7-(7/7) = 6
8 - sqrt(sqrt(8+8)) = 6
9 - (9/sqrt(9)) = 6

Ωραίος γρίφος!

Papaveri είπε...

@pantsik
Συγχαρητήρια!! Η απάντησή σας είναι σωστή. Πότε θα αναρτήσετε καινούργιο γρίφο;

pantsik είπε...

@Papaveri: Θα περιμένω πρώτα να μαζέψω αρκετούς νέους πριν δημοσιεύσω. Αργώ ακόμα.

pantsik είπε...

@Papaveri: Στην λύση που δημοσιεύετε γίνεται κατά κόρον χρήση του αριθμού 0 στον εκθέτη που θα έπρεπε να απαγορεύεται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του γρίφου. Επίσης δεν κατάλαβα τι θέλει να πει ο ποιητής στις εξισώσεις με τους άσσους και τα οκτάρια. log3(6) = 6;;; Και που βρήκε το 3 και το 6 στο αριστερό μέλος;

Papaveri είπε...

@pantsik
Όντως είναι λανθασμένη η λύση της πρώτης εξίσωσης, γι' αυτό δίνω τη δική σας λύση. Όσο για τη χρήση του εκθέτη με "0" δεν δεσμεύει ο γρίφος τη μη χρήση του όπως αναφέρετε.

 

Papaveri48 © 2010

PSD to Blogger Templates by OOruc & PSDTheme by PSDThemes