Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Rebus No.179 (6)

Λύση

Λαμπρή [Λα(Γάλλος Συγγραφέας*μπρη(Μπρί=Τυρί)**] *Φρανσουά ντε Λα Ροσφουκώ. ** Το Μπρι (γαλλικά: Brie) είναι ένα μαλακό και κρεμώδες γαλλικό τυρί φτιαγμένο από αγελαδινό γάλα, με μια χαρακτηριστική γλυκιά οσμή όταν ωριμάσει.. Το όνομά του προέρχεται από την ομώνυμη επαρχία της Γαλλίας στην οποία παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το τυρί αυτό. Το χρώμα του είναι ωχρό με μια ελαφριά γκρίζα απόχρωση κάτω από την επιφανειακή λευκή ευγενή ευρωτίαση. Η λευκή αυτή μούχλα είναι άγευστη αλλά φαγώσιμη.

7 σχόλια:

batman1986 είπε...

ΧΑΤΙΡΙ

(ΧΑ)(ΤΥΡΙ)

δεν ξέρω ποιος είναι ο κύριος αλλά αυτή τη λέξη που τελειώνει σε ..τιρι σκέφτηκα και επιπλέον στο προηγούμενο ρεμπούς είχε πάλι το συνθετικό ΧΑ(το συνηθίζεις να βάζεις το ίδιο σε διαδοχικά ρεμπούς).Άρα απαντάω το παραπάνω

batman1986 είπε...

Διαφορετικά αν το 2ο είναι το La vache qui rit

Άρα ΛΒΑΣ άρα ΧΑΛΒΑΣ

Αν και πιο πιθανή μου φαίνεται η λέξη ΧΑΤΙΡΙ

Papaveri είπε...

@batman1986
Δεν είναι αυτή η λύση.

ΕΥΘΥΜΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

Μόλις επιστρέψαμε από την εκδρομή-επίσκεψη σε γειτονική πόλη στους κουμπάρους μας και φίλους μου από τα φοιτητικά χρόνια. Ζήτησα από την γυναίκα μου να μου βρει το εικονιζόμενο γλυκό για να ταιριάζει με το Ντε ή το Λα αλλά δεν ταίριαζαν.
Οπότε σκέφτηκα και είπα, μέρα που είναι κάτι πασχαλινό, κάτι πασχαλινό θα είναι και φυσικά με την σωστή ερώτηση, έρχεται εύκολα και η σωστή απάντηση.
Φυσικά ΛΑΜΠΡΗ (και το διαδίκτυο στο μπρί, για σιγουριά, δίνει Γαλλικό τυρί)
Μέρα που είναι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους!

Ανώνυμος είπε...

Λαμπρή

Papaveri είπε...

@Ευθύμης Αλεξίου
Συγχαρητήρια! Η απάντησή σας είναι σωστή.

Papaveri είπε...

@Ανώνυμος
Συγχαρητήρια! Η απάντησή σας είναι σωστή.

 

Papaveri48 © 2010

PSD to Blogger Templates by OOruc & PSDTheme by PSDThemes