Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ο Προσανατολισμός

Ένας χωρικός πήγε μια βόλτα στο δάσος. Εκεί ξεχάστηκε και σε λίγο έπεσε η νύχτα με αποτέλεσμα να χαθεί. Αποφάσισε λοιπόν να περάσει τη νύχτα στο δάσος και να περιμένει το επόμενο πρωί για να επιστρέψει στο χωριό του. Άναψε μια φωτιά και ξάπλωσε για να κοιμηθεί. Μόλις ξημέρωσε, είδε μπροστά του ένα υδροσωλήνα. Ο σωλήνας αυτός μετέφερε νερό από το υδραγωγείο στο χωριό. Το μόνο που είχε να κάνει ο χωρικός για να βρει το σωστό δρόμο ήταν να βρει τη φορά του νερού μέσα στο σωλήνα. 
Πως τα κατάφερε; (Κατ.27/Πρβλ. Νο.29) 

Λύση

Ο χωρικός άναψε μια φωτιά κάτω από το σωλήνα. Στη συνέχεια περπάτησε κατά μήκος του σωλήνα και προς τις δύο κατευθύνσεις και ακούμπησε το σωλήνα με το χέρι του για να δει σε ποιο σημείο είναι πιο ζεστός, οπότε το νερό κυλούσε προς εκείνη την κατεύθυνση.

2 σχόλια:

batman1986 είπε...

Αυτό που σκέφτηκα είναι ότι θα βρει τη φορά χρησιμοποιώντας τη φωατιά που άναψε.Ας πουμε να πάρει ένα ξύλο με φωτιά(σαν δάδα) και να θερμάνει για ικανή ώρα το σωλήνα.Με αυτό τον τρόπο θερμένεται το νέρό και ο χωρικός βάζει το χέρι του και προς τις 2 κατευθύνσεις για να δει προς τα ποια είναι το θερμό νερό.Έτσι καταλαβαίνει τη φορά του άρα και την κατεύθυνση προς το χωριό.Το θέμα βέβαια είναι η ταχύτητα του νερού και αν προλαβαίνει να θερμανθεί...Γι αυτό δεν είμαι σίγουρος αλλά δεν βρίσκω και άλλη λύση με τα στοιχεία της εκφώνησης

Papaveri είπε...

Μπράβο! Αυτή είναι η απάντηση.

 

Papaveri48 © 2010

PSD to Blogger Templates by OOruc & PSDTheme by PSDThemes