Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Rebus No.58 (8)

Λύση

Πανόραμα [Πανο(πανώ τοίχου)ραμα(O Βισνού θεότητα της Ινδικής μυθολογίας)]

17 σχόλια:

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Πανόραμα
(φθάσαμε στην 7η μετενσάρκωση του Βισνού(=Ράμα) και με την φώτισή Του ,ελπίζω να πρόλαβα να είμαι ο κράτιστος και τάχιστος!)
..o "πιού μπέλο" είμαι έτσι κι αλλιώς! :-)

Papaveri είπε...

@ Γ. Ριζόπουλος
Ο πιο τάχιστος και κράτιστος είσαι, εφόσον το έλυσες πρώτος, αλλά "Il piú bello non lo confermo, perché non ho una tua fotografia per vedere. Spero che sia vero."
Τη λύση δεν τη δίνω για να το λύση και ο batman1986.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

O.k boss! :-)

ΕΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

Κύριε Κάρλο εκτός του κ. Μπάτη οι υπόλοιποι θα είμαστε θεατές?
Νομίζω ότι έχω βρει την λύση όταν επέστρεψα στο σπίτι μου, δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος βέβαια, αλλά πως να την στείλω απρόσκλητα μετά την έμμεση απαγόρευση?:-)
Υποθέτω ότι ήταν πλακίτσα προς τον Μπάτμαν αλλά...

Papaveri είπε...

@ΕΑΛΕΞΙΟΥ
Κύριε Αλεξίου, εάν τη βρήκατε να τη στείλετε.

ΕΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

Η φιγούρα είναι ο Ράμα, κάτι σαν θεότητα και κάτι άλλα αταλαβίστικα, για το δικό μου γνωστικό πεδίο, κουλτούρα και κοσμοαντίληψη, που διάβασα στην Βικιπαίδεια και η πρώτη εικόνα, δεν είμαι και σίγουρος, μου βγαίνει κάτι σαν πανώ (ή πάνω κρεμασμένη?) και συνολικά και συνειρμικά το Πανόραμα λογικό μου φαίνεται. Άρα ΠΑΝΟΡΑΜΑ

batman1986 είπε...

@ΕΑΛΕΞΙΟΥ

Eίπα στον carlo να αφήσει κάποια ώρα γιατί τα ρεμπούς δεν τα έχω προλάβει πολλές φορές λόγω απουσίας.Εξάλλου και σεις του κάνατε παρατήρηση για ένα βραδυνό ρεμπούς.Ο Ριζόπουλος απάντησε σωστά και ο carlo το ανακοίνωσε οπότε δεν υπάρχει θέμα.

Η λέξη που προτείνω είναι ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Από την πάνα+ το θεό ράμα

Δεν είμαι σίγουρος για τη λέξη γιατί έχουμε πάνο και όχι πάνα σαν 1ο συνθετικό.

Αλλά δεν βρήκα κάτι άλλο οπότε δίνω αυτό σαν απάντηση

batman1986 είπε...

Eκτός και αν απεικονίζεται πανό και όχι πάνα οπότε δεν υπάρχει παρατυπία στο ρεμπούς.Άρα ΠΑΝΟΡΑΜΑ όπως και να χει

ΕΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για διακόσμηση παιδικού δωματίου βρήκα ότι αυτό που απεικονίζεται στην 1η θέση λέγεται πράγματι πανώ τοίχου..με τσέπες (το πανώ εμένα άλλους συνειρμούς μου δημιουργεί!) οπότε οριστικά και αμετάκλητα ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Papaveri είπε...

@ΕΑΛΕΞΙΟΥ και @batman1986
Συγχαρητήρια!! Η απάντησή σας είναι σωστή.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Tώρα που πλέον η οδυνηρή (για τους συνιστολογούντες φίλους) αλήθεια της ΝΙΚΗΣ μου-ως γρηγοράδας και ομορφάδας νοούμενης- απεκαλύφθη γυμνή και αδυσώπητη, μπορώ φίλοι μου καλοί κι αγαπημένοι να αποκαλύψω κάτι που με βασανίζει και δεν μπορώ παρά να το εξομολογηθώ , ελπίζοντας να ανακουφιστεί η τάλανα συνείδησή μου..
Ναι λοιπόν, αντέγραψα!! (φατσούλα ντροπής) Θυμόμουνα αμυδρά για κάποια ινδουιστική θεότητα που το παίζει Φοίβος ο εκηβόλος τοξότης να ούμε, αλλά μέχρις εκεί.
Και πράγματι -Ω! όνειδος και πόνος ανεκλάλητος!- το ΓΚΟΥΓΚΛΙΣΑ και μόλις έγραψα "indian god with b.." (δεν χρειάστηκε καν να γράψω όλη τη λέξη "bow" και ..ΤΣΟΥΠ! γέμισε η οθόνη με αβαταρίζουσες ενσαρκώσεις του Βισνού)
Πολύ σοφός αυτός ο Γκούγκλης!Προσωπικά ,έχω αντικαταστήσει τη μνήμη μου μ'αυτόν και η μικρή παρενέργεια ότι όταν κόβεται το ρεύμα η μνήμη μου αναστέλλεται, ουδόλως με αποθαρρύνει! :-)
Kαι τέλος πάντων ,για να μη ξεχνιόμαστε.., η ΝΙΚΗ είναι ΝΙΚΗ και τα μέσα μου καθαγιάζονται πλήρως (μέρες πού'ναι)από τους ευγενείς (και ανιδιοτελείς) σκοπούς μου!

ε είπε...

@ RIZOPOULOS GEORGIOS
Ήσασταν απλά διπλά και ενδεχόμενα τριπλά τυχερός, διπλά γιατί το βρήκατε στο ΓΚΟΥΓΚΛ αλλά κυρίως επειδή απουσίαζα από το σπίτι και κατά συνέπεια δεν μπόρεσα να πάρω μέρος έγκαιρα και έτσι παίζατε μόνος σας, για το ενδεχόμενα τριπλά τυχερός
ξέρει ο Μπάτμαν!:-)

ΕΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

@ Μπάτμαν
Όχι απλά συμφωνώ με αυτό που έγινε αλλά και σε ανύποπτο χρόνο έκανα πρόταση πανομοιότυπη με την δική σας, δηλαδή να μένουν αρκετό διάστημα τα προβλήματα αναρτημένα χωρίς να δίνει την σωστή λύση ο κ. Κάρλο, απλά να απαντάει σε όποιον στέλνει λύση επιβεβαιώνοντας ή διαψεύδοντας τον αποστολέα.
Όσον αφορά αυτό που λέτε παρατήρηση που έγινε σε ένα βραδυνό ρέμπους, δεν ήταν παρατήρηση, αλλά επεξήγηση γιατί έστειλα μεταχρονολογημένη λύση και βέβαια εκείνο το βράδυ ο κ. Κάρλο έσπασε κάθε ρεκόρ ταχύτητας
10.25 η ανάρτηση του προβλήματος
10.34 η ανάρτηση της λύση σας
10,39 η αποκάλυψη της λύσης
14 λεπτά όλο και όλο!!!
και εγώ που το βρήκα εγκαιρότατα σε 3-4 λεπτά από την ανάρτηση, στάθηκα πάρα πολύ τυχερός με την ανίχνευση στο Γκούγκλ της ρουνικής γραφής, όπου και ξεχάστηκα στις δημοσιεύσεις περί ρουνικού αλφαβήτου ή ρούνοι ή ρούνες (αν προσέξετε στην απάντηση μου μόνο εγώ αναφέρομαι στις ρούνες, αυτό από,ποιον μπορεί να το αντέγραψα?) θεωρώντας ότι έχω χρόνο διάβαζα 7-8 λεπτά για βίκιγκς και άλλους λαούς που το χρησιμοποιούσαν και όταν ξαναγύρισα στον γρίφο, έμεινα εμβρόντητος, είχε ανακοινωθεί η απάντηση σας! 10-11 λεπτά όλο και όλο!!!




RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Oι δικαιολογίες των ηττημένων (έλειπα από το σπίτι, ξεχάστηκα στις Ρούνες και μάζευα παπαρούνες..,κλπ)προκαλούν μόνο θυμηδία και δεν επιτυγχάνουν την μείωση της μεγαλειώδους νίκης μου , ίσα-ίσα χαράσσουν ένα μόνιμο σαρδόνιο μειδίαμα στο όμορφο (για να μην πω θεσπέσιο δηλαδή, και θεωρηθώ ναρκισσιστής)πρόσωπό μου!
Θα μπορούσε εξάλλου , ευκαιρίας δοθείσης και τσίπουρου διαθέσιμου, να διοργανωθεί ένα τουρνουά επιλύσεως πάσης φύσεως προκλήσεων άμα τε και γρίφων, και να αποδείξω την ανωτερότητα μου στα μαρμαρένια αλώνια (με Γκούγκλη ή χωρίς Γκούγκλη)

YΓ. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο είναι να κεράσει κάποιος άλλος τα τσίπουρα και τα τσιτσίραβλα, καθότι διατελώ άν-ευρω-ς και ψύχραιμος.
Οπωσδήποτε βέβαια, αν συμφωνηθεί ότι ο νικητής του τουρνουά θα φάει και θα πιει χορηγίηι των υπολοίπων, δεν τίθεται θέμα ,καθότι αποδεδειγμένα είμαι θεός (για να μην πω δηλαδή Ημίθεος!!)

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, υπάρχει μόνο ένας αντίπαλος που φοβάμαι σε μια τέτοια αναμέτρηση. Ο Νίκος Λέντζος. Αλλά αυτόν, σαν μαθηματικό, θα τον χειριστώ με "πλάγια" μέσα. Θα του αναθέσω να γράψει έναν αλγόριθμο τηγανίσματος για αυγά με σαφή και διακριτά βήματα, π.χ:
Βήμα 1.Βγάζουμε το τηγάνι από το ντουλάπι
2. Ανάβουμε τη φωτιά
3. Βάζουμε το τηγάνι πάνω στη φωτιά
4.Προσθέτουμε λάδι
5.Προσθέτουμε τα αυγά επιφανείας πρ(αυγού)^2*ν < πΡ(τηγανιού)^2 με 0<ν<3! (ν=ο ακέραιος αριθμός αυγών)
6.Προσθέτουμε άλας, βάρους αναλόγου της συνάρτησης: f(x)=log3(v)*e^-iπ
κ.λ.π
Μεχρί να φτιάξει ο Νίκος τον αλγόριθμο, το πουλάκι της Νίκης θα έχει κουρνιάσει στην ζεστή και φιλόξενη αγκαλιά μου!
Άσε ,που μπορεί να του ρίξω bug στον αλγόριθμο με κανένα δίκροκο αυγό ή απλά να έχω το τηγάνι πάνω στη φωτιά, οπότε σαν συνεπής και εξαίρετος μαθηματικός ,θα πρέπει να πει:
Σβήνω φωτιά -- Αφαιρώ τηγάνι--πηγαίνω στο: Bήμα 1.--- :-) :-)

ΕΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

Προφανώς κάνετε πλάκα, αλλά επειδή στην πλάκα λέγονται τα εσώψυχα και οι επιθυμίες αυτού που δήθεν κάνει πλάκα το εκλαμβάνω σαν έτσι ή αλλιώς και απαντάω έτσι ή αλλιώς. Δεν εννοούσα τα μαθηματικά ή τις γνώσεις στα μαθηματικά, που δεν είναι τα γήπεδο μου εδώ και 40 χρόνια σε αντίθεση με άλλα γνωστικά πεδία που με ενδιέφεραν. Η επιλογή του κ. Λέντζου που δεν συμμετέχει ή συμμετέχει ελάχιστο πόσο τυχαία έγινε?
Πιο πολύ αλλά μιλάω για ταχύτητα σκέψης και λύσης θεμάτων όπως π.χ τα Ρέμπους που χρειάζονται ταχύτητα σκέψης και εκεί δεν έχετε καμία μα καμία τύχη!!!
Μία ανάγνωση συνολικά των Ρέμπους και αφαιρέστε και τις ..παπαρούνες αφού δεν σας αρέσουν και μία ταξινόμηση με βάση αποτελέσματα και όχι όνειρα και επιθυμίες θα σας βοηθήσει να σχηματίσετε μια πιο αντικειμενική εικόνα.
Και επειδή βαριέμαι τις πράξεις, αν το κάνετε αφού τόσο σας ενδιαφέρει, ανακοινώστε και σε μένα τα αποτελέσματα να σχηματίσω και εγώ εικόνα.
Υ.Γ "Το φαντάζομαι να πρόκαμα αυτή τη φορά", μην το ξαναγράψετε γιατί είναι ομολογία του "τελευταίου και καταιδρωμένου"!!:-)))
Δεν θα επανέλθω σε αυτό το θέμα και γιατί δεν με ενδιαφέρει και δεν μου αρέσει αυτή η αντιπαράθεση.

batman1986 είπε...

Γιατί έχει πέσει τέτοιος ανταγωνισμός?

 

Papaveri48 © 2010

PSD to Blogger Templates by OOruc & PSDTheme by PSDThemes