Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Rebus No.38 (2, 8)

Λύση

Ελ Ντοράντο [Ελ (νότα ντο) (θεός Ρα) (νότα ντο)]

25 σχόλια:

ΕΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

Το 3ε δεν το αποκωδικοποίησα.
Νότα ντό, Θεός ήλιος Ρα, ντό=
Ντοράντο και όλο μαζί συνειρμικά
ΕΛ ΝΤΟΡΑΝΤΟ?

Papaveri είπε...

Πολύ σωστά. Η πόλη που έψαχναν να βρουν οι Ισπανοί Κατακτητές για το χρυσό,τον 16ο αιώνα, χωρίς επιτυχία.

Papaveri είπε...

Το διπλό "Ε" ήταν το σύμβολο των "ΕΛ"
προγόνων των Ελλήνων

batman1986 είπε...

Πάντως στην εικόνα δεν είναι η νότα ντο αλλά η σι

Papaveri είπε...

@batman1986
Η ντο είναι.

batman1986 είπε...

Κοίτα εδώ

http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&sid=810

Αν κατέβεις λίγο πιο κάτω από τη μέση θα δεις ότι είναι η νότα σι.Η νότα ντο τέμνεται στη μέση από τη βοηθητική γραμμή

Papaveri είπε...

@batman1986
Έχεις δίκιο, δεν έβαλα τη γραμμούλα. Θα τη διορθώσω. Σ' ευχαριστώ.

ΕΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

@ Papaveri
Το βρήκα τελικά το σύμβολο (το Δελφικό Ε, το οποίο κάπου το είχα ξαναδεί αλλά δεν μπορούσα να θυμηθώ πού), στο διαδίκτυο δίνοντας την εντολή για ψάξιμο "το σύμβολο των ΕΛ", οι προηγούμενες προσπάθειες εχθές το βράδυ με άλλες εντολές απέβαιναν άκαρπες.

ΕΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

@ Papaveri
Δεν έχει δίκαιο, η νότα ήταν η ντό,
μόνο που δεν είχατε βάλει την γραμμούλα. Δεν είναι η σι, η σι μπαίνει λίγο πιο κάτω, ακριβώς κάτω από την γραμμή που ήδη βάλατε.

Papaveri είπε...

@ΕΑΛΕΞΙΟΥ
Κύριε Αλεξίου έτσι ακριβώς είναι. Το διόρθωσα.

batman1986 είπε...

@AΛΕΞΙΟΥ

Κ. Αλεξίου δίκιο είχα εφόσον η νότα αρχικά ήταν κάτω από μια βοηθητική γραμμούλα

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

"Το διπλό "Ε" ήταν το σύμβολο των "ΕΛ"
προγόνων των Ελλήνων"
Kάρλο καλημέρα!
Μου φαίνεται κάπως κατηγορηματική και σίγουρη αυτή η δήλωσή σου.
Μπορείς να μου υποδείξεις κάποια πηγή με στοιχειώδες επιστημονικό κύρος που να υποστηρίζει ότι κάποιοι "ΕΛ" ήταν οι πρόγονοι των Ελλήνων;

batman1986 είπε...

@AΛΕΞΙΟΥ

Λάθος δικό μου γιατί νόμιζα ότι υπήρχε ήδη μια γραμμούλα στο πάνο μέρος της νότας αλλά απ ότι φαίνεται είναι προβληματική ηα ναάλυση της φωτό.Πάντως η Ντο δεν γράφεται ποτέ χωρίς γραμμούλα γιατί θα δυσκόλευε τον αναγνώστη της παρτιτούρας.Εγώ προσωπικά πρώτη φορά τη βλέπω δίχως βοηθητική γραμμή

Papaveri είπε...

@RIZOPOULOS GEORGIOS
Γιώργο, γεια σου!
Ίδου ένα σημείο όπου μπορείς να διαβάσεις για το σχετικό θέμα.
http://onemystery.blogspot.gr/2013/03/blog-post_3618.html
Επίσης:
http://forza-grecia.pblogs.gr/2011/10/otan-oi-ellhnes-mathoyn-thn-istoria-kai-ton-politismo-toys-tha-g.html
Ελπίζω να σε ικανοποιούν τα στοιχεία αυτά.

batman1986 είπε...

@papaveri

carlo δεν θεωρώ σοβαρή πηγή τον Γρυπαίο που γράφει για ψεκασμούς,ΕΛ,για σιωνιστικές συνομωσίες κ.λ.π. στη φιλοχουντική εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ.Συγνώμη κιόλας....

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Kάρλο, εκπλήσσομαι πραγματικά!
Εκτός πια ,αν παρέθεσες αυτές τις .."πηγές", σαν κάποιου είδους αστείο..(;)
Τέλος πάντων, ας τ'αφήσουμε εδώ το θέμα.

Papaveri είπε...

Προς
@batman1986 και RIZOPOULOS GEORGIOS
Αυτές τις πηγές μπόρεσα να βρω.
Γιώργο βλέπω εύκολα παραιτήσε από κάτι και δε παίρνεις κάποια θέση.
Πές μου και εσύ τι πιστεύεις για τους "ΕΛ". Διότι μη μου πεις ότι δεν υπήρξαν. Περιμένω απάντησή σου.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Kάρλο , σου το λέω! Οι ΕΛ δεν υπήρξαν! Οπωσδήποτε, μιας και μας αρέσουν τα μαθηματικά και η λογική , καταλαβαίνεις ότι αυτό ΔΕΝ μπορώ να το αποδείξω. Δεν γίνεται να αποδειχτεί ότι κάποιος ΔΕΝ έκανε ή ΔΕΝ είπε κάτι κλπ. Ούτε ότι δεν υπάρχει ο Αη- Βασίλης που φέρνει δώρα στα παιδιά μπορώ να αποδείξω.
Αλλά όταν οι ΕΛ ΔΕΝ αναφέρονται σε κανένα κείμενο της αρχαίας γραμματείας (ελληνικής ή μη) , σε καμία στοιχειωδώς σοβαρή επιστημονική μελέτη ή θεωρία , ε, δικαιούμαι να πιστεύω ότι οι ΕΛ υπάρχουν μόνο στον ευφάνταστο εγκέφαλο ορισμένων (όχι κατ'ανάγκη κακοπροαίρετων).

Papaveri είπε...

@RIZOPOULOS GEORGIOS
Μπορείς να μου λύσεις την απορία το πως βρέθηκε αυτό το σύμβολο σε διάφορα μνημεία ανά το κόσμο; Διότι κάποιοι πρέπει να τα χάραξαν. Όπως και το "Ε" στο Μαντείο των Δελφών.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Kάρλο, θα σου πω την άποψή μου ευθαρσώς. Καταρχάς, για τα σύμβολα που λες , η Εραλδική και η Σημαντική δεν είναι απλά πράγματα. ΄
Λες για κάποιο σύμβολο.Και μάλιστα ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Πρέπει να ξέρουμε καταρχάς τι συμβολίζει. Πολιτιστικά, ιδεολογικά κλπ. Σε ποιο περιβάλλον αναπτύχθηκε; Είναι όλα ίδια; Καθόλου απλό! Παράδειγμα: Θα ξέρεις ίσως ότι ο αγκυλωτός σταυρός είναι αρχαίο αιγυπτιακό σύμβολο. Αν μετά από 2000 χρόνια βρει κάποιος αρχαιολόγος του μέλλοντος χαραγμένο έναν , πάνω σε κάποιο ντουβάρι τι θα πει; Πανάρχαιο αιγυπτιακό ερείπιο ή ο τοίχος του Ράιχσταγκ;
Ούτε κάποιο σύμβολο -ντε και καλά- χαρακτηρίζει γενικά έναν τόπο ή μια κουλτούρα κατ'ανάγκη! Σκέψου την γνωστή "ΑΝΑΓΚΗ", την ελληνική χάραξη στην Παναγία των Παρισίων, που κίνησε την προσοχή του Ουγκώ. Τι θα πεί κάποιος αρχαιολόγος του μέλλοντος. "Α ,ξέρετε αυτά είναι αρχαία ελληνικά ερείπια. Βρέθηκε ελληνική επιγραφή! ΟΧΙ βέβαια.
Και επιπροσθέτως, ΠΟΙΑ επιστημονική πραγματεία συνδέει αυτό το σύμβολο με τους Ελ; Γιατί να σημαίνει τους Ελ κι όχι ξέρω γω έναν διπλό πέλεκυ ή ό,τι άλλο μπορεί να συλλάβει ο νους κάποιου; Αν ΘΕΛΟΥΜΕ, μπορούμε να βρούμε λογικοφανείς εξηγήσεις για ένα σωρό πράγματα και σύμβολα.
Αλλά, η Ιστορική επιστήμη ΔΕΝ λειτουργεί έτσι. Λειτουργεί με πηγές, λειτουργεί με γραπτά μνημεία, λειτουργεί με στοιχεία.

Τέλος πάντων, έχω αρχίσει να αισθάνομαι άβολα μ'αυτην την κουβέντα κι ούτε θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά προσωπικά απεχθάνομαι όλους αυτούς που νομίζουν ότι παραχαράσσοντας την Ιστορία μας και φουσκώνοντάς τη (με εξωγήινους, Ελ, Μελ, Νεφελίμ ..πώς τα λένε όλα αυτά και Πυθαγόρες που πετάγανε και αυγάτιζαν ψάρια ή ξέρω γω με 5 εκατομμύρια λέξεις ή άλλες τέτοιες ανιστόρητες και αντιεπιστημονικές αηδίες) την "εξυψώνουν". Ενω ,ΚΑΜΙΑ ανάγκη εξύψωσης δεν έχει ,ούτε λίγους ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ λόγους για να είμαστε περήφανοι , ή ερευνητικοί για το παρελθόν έχουμε.
Έτσι το βλέπω το θέμα και δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

batman1986 είπε...

@papaveri

Το θέμα είναι ότι όλες οι "πηγές" που αναφέρονται σε ΕΛ και λοιπές αστειότητες δε είναι σοβαρά και τεκμηριωμένα επιστημονικά κείμενα.Δηλαδή θα παίρνουμε στα σοβαρά τα μυθεύματα ατόμων όπως ο Λιακόπουλος?Αν είναι δυνατόν!!Ελπίζω να μην έχεις και βιβλία του

Papaveri είπε...

@batman1986
Ούτε του Χρ. Λιακόπουλου έχω ούτε του Αδ. Γεωργιάδη.

batman1986 είπε...

@papaveri

Ατόμων σαν και αυτά είπα.Από τη στιγμή που πιστεύεις στους ΕΛ σίγουρα έχεις τσεκάρει κάποια βιβλία σε σχέση με το θέμα.Eν πάσει περιπτώσει ,εικασίες και συνομωσιολογικές θεωρίες δεν θεωρώ πως εμπίπτουν στην επιστήμη της ιστορίας...(που είναι πολύ σοβαρό και δύσκολο αντικείμενο).Καλύτερα να ελέγχεις τις πηγές και την αξιοπιστία κάποιων ατόμων...

batman1986 είπε...

Αρκετά διδακτικό για τα παραπάνω είναι αυτό

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9E%CF%85%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%B9_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%8C%CE%BA%CE%B1%CE%BC

"Το Ξυράφι του Όκαμ αποτελεί θεμελιώδη αρχή για όσους ακολουθούν την επιστημονική μεθοδολογία. Πρέπει βέβαια να σημειωθεί, ότι το Ξυράφι αποτελεί ευρετικό επιχείρημα και ότι δεν αποδίδει απαραιτήτως ορθά αποτελέσματα. Είναι, στην ουσία, μία πυξίδα που δείχνει προς την γενική κατεύθυνση η οποία πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να επιλεγεί η επιστημονική υπόθεση που (επί του παρόντος) περιέχει τον μικρότερο αριθμό μη αποδεδειγμένων εικασιών. Συχνά, πολλές θεωρίες είναι εξίσου «απλές», με αποτέλεσμα το Ξυράφι του Όκαμ να μην παρέχει καμία διαφοροποίηση.
Από την άλλη μεριά, χωρίς το Ξυράφι του Όκαμ επιστήμη δεν υφίσταται. Η πρωταρχική πράξη της επιστήμης, αυτή της σύνθεσης θεωριών και της επιλογής της πλέον αξιόλογης θεωρίας με βάση την συλλογική ανάλυση των δεδομένων, θα ήταν αδύνατη δίχως κάποια μεθοδολογία επιλογής μεταξύ των θεωριών που εκφράζουν τα διαθέσιμα στοιχεία.
Αυτό οφείλεται στο ότι για κάθε σύνολο δεδομένων αντιστοιχεί άπειρος αριθμός θεωριών που είναι συνεπείς ως προς τα εν λόγω δεδομένα (αυτό είναι γνωστό ως το Πρόβλημα του Υποπροσδιορισμού). Έστω, για παράδειγμα ότι κάποιος ερευνά την περίφημη θεωρία του Ισαάκ Νεύτωνα περί του ότι κάθε δράση έχει μία ίση αντίδραση. Είναι πολύ εύκολο να επινοηθούν εναλλακτικές θεωρίες οι οποίες εξηγούν τα δεδομένα εξίσου αποτελεσματικά. Μία τέτοια θεωρία θα μπορούσε να υποστηρίζει ότι για κάθε δράση υπάρχει μία αντίδραση κατά το ήμισυ της αρχικής, ενώ ταυτόχρονα καλοπροαίρετα αόρατα πλάσματα ενισχύουν την αντίδραση με δική τους ενέργεια, ώστε η αντίδραση να γίνεται ίση με την δράση. Όλα αυτά τα πλάσματα θα πεθάνουν το έτος 2055 και τότε η φύση του παρατηρήσιμου σύμπαντος θα αλλάξει. Αυτή η θεωρία περιγράφει εξίσου καλά τις παρατηρήσεις μας όσο και η θεωρία του Νεύτωνα. Επιπλέον, δεν μας είναι δυνατόν να επιλέξουμε μέσω άμεσων αποδείξεων οποιαδήποτε θεωρία μέχρι το 2055. Επειδή η δεύτερη θεωρία υποστηρίζει ότι τα εν λόγω πλάσματα είναι αόρατα και μη ανιχνεύσιμα, δεν μπορούμε να κάνουμε διαχωρισμό μεταξύ των δύο θεωριών μέχρι το 2055. Από την άλλη μεριά, κάθε θεωρία έχει εξαιρετικά μεγάλη επιρροή όσον αφορά το τι προσδοκούμε για το μέλλον (για παράδειγμα, ίσως επιλέξουμε να ζήσουμε διαφορετικά τις ζωές μας, εάν γνωρίζουμε ότι ο κόσμος όπως τον ξέρουμε θα πάψει να υπάρχει το 2055). Τελικά, διαφαίνεται επίσης ότι δημιουργείται άπειρος αριθμός παρόμοιων θεωριών, απλώς και μόνον αλλάζοντας το έτος. Με το έτος 2056 δημιουργείται νέα θεωρία. Το 2057 ορίζει άλλη μία, και ούτω καθεξής. Επειδή υπάρχει ένας άπειρος αριθμός θεωριών οι οποίες αντιστοιχούν σε κάθε σύνολο παρατηρήσεων εξίσου καλά και οι προβλέψεις της καθεμίας είναι εξίσου πρωτότυπες, εάν η επιστήμη είναι ανίκανη να επιλέξει μεταξύ τους, τότε ποτέ δεν θα κατορθώσει να καθορίσει την χρήσιμη θεωρία. Μέχρι τώρα, ο μόνος γνωστός τρόπος για να επιλέγεται η χρήσιμη θεωρία μεταξύ των απείρων θεωριών που αντιστοιχούν σε ένα σύνολο παρατηρήσεων είναι το Ξυράφι του Όκαμ. Για αυτόν τον λόγο, το Ξυράφι του Όκαμ αποτελεί απαραίτητο στοιχείο της επιστήμης, χωρίς το οποίο η επιστήμη παύει να λειτουργεί."


batman1986 είπε...

Πάντως ο Γρυπαίος γράφει τρελές παπάτζες στο μπλογκ που παρέθεσε ο καρλο.Βάζω μερικά κομμάτια για να γελάσουμε.Είναι μνημειώδη!

Από το λινκ

http://forza-grecia.pblogs.gr/2011/11/otan-oi-ellhnes-mathoyn-thn-istoria-kai-ton-politismo-toys-tha-g.html


αντιγράφω


"Από τη σύγχρονη ιστορία και γεωγραφία, μάθαμε στα σχολεία ότι την Αμερική ανακάλυψε ο Λατίνος θαλασσοπόρος και εξερευνητής Χριστόφορος Κολόμβος. Αυτό είναι σωστό, αλλά ισχύει μόνο για τα χρόνια του Μεσαίωνα, δηλαδή για τη μ.Χ. εποχή. "

"Ως γνωστόν ο Χριστόφορος Κολόμβος, έφθασε στην Αμερικανική ήπειρο στη δεκαετία του 1450 μ.Χ. Όμως χιλιάδες χρόνια προ Χριστού, σύμφωνα με τη παράδοση, και τα όσα αρχαιολογικά ευρήματα, τεκμήρια, σύμβολα, κειμήλια, βιβλία, και μνημεία διεσώθησαν και ευρέθησαν σε διάφορα μέρη της Γης, στο...
πλανήτη μας υπήρξε πολιτισμός υψίστης τεχνολογίας, και η υπερδύναμη των χρόνων εκείνων, ήταν οι πρόγονοί μας Έλληνες, οι γνωστοί στην τότε ανθρωπότητα σαν ΕΛ, από το ΕΛΛΗΝΕΣ & ΕΛΛΑΣ. "



"Οι ΕΛ είχαν ανακαλύψει την Αμερική, και είχαν εγκατασταθεί εκεί, με πολιτισμό και τεχνολογία υψίστης σημασίας και τελειότητος, π.χ. σε βιβλία, εικόνες, και πίνακες ζωγραφικής θα δείτε τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ να ίπταται καθήμενος επάνω σε ανάκλιντρο, επίσης θα δείτε πλοία που ίπταντο σε περίπτωση φουρτούνας και κακοκαιρίας, για να υπερκεράσουν τη μανία των κυμάτων, και άλλα πολλά.

Αυτό σημαίνει ότι οι ΕΛ κατείχαν τη τεχνολογία και τεχνογνωσία της αντιβαρύτητος. Αποδείξεις της ύπαρξης των ΕΛ στην Αμερική έχουμε πολλές, ενδεικτικώς αναφέρω τις κάτωθι περιπτώσεις."


"Ο ΗΡΑΚΛΗΣ διασχίζοντας τα στενά του Γιβραλτάρ, μετέβη στην Αμερική ιπτάμενος με πλοία που ίπταντο, (αλλά πιθανόν και διά θαλάσσης), σύμφωνα με τις γραφές,(χάλκινα βιβλία, παπύρους, κλπ.) την οποία και αποίκησε με πλήθος Ελλήνων της εποχής εκείνης. 8. Πολλοί ιστορικοί και άλλοι επιστήμονες, με διάφορες πολυτελείς εκδόσεις, αλλά και διαλέξεις σε ανώτατα πνευματικά ιδρύματα, και σε τηλεοπτικά κανάλια, αναφέρουν τα γεγονότα αυτά της ανακάλυψης και αποίκισης της Αμερικανικής Ηπείρου, από τους ΕΛ, χιλιάδες χρόνια προ Χριστού, πιθανολογείται στην εποχή του Δευκαλίωνα. "


Απολαύστε υπεύθυνα και άλλα ανέκδοτα βλέποντας το λινκ!Την αμρική την ανακάλυψαν οι ΕΛ πριν τον κολόμβο(μην σας πω και τη σεληνή αφού κατείχνα υπερτεχνολογί.Φήμες λένε ότι υπάρχει η πατούσα ενός ΕΛ αλλά τη σβήσαν οι Αμερικάνοι το 69 για να αποκρύψουν την αλάηθεια.Μα τι λέω?Οι Αμερικάνοι δεν πήγαν ποτέ στη σελήνη!!!Δείτε εδώ http://www.mathjazz.gr/keimena/Oi%20pente%20gnostes%20theories%20synomosias.htm)

 

Papaveri48 © 2010

PSD to Blogger Templates by OOruc & PSDTheme by PSDThemes