Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Rebus No.50 (7)

Λύση

Πεταστή.(χαρακτήρας ισότητας στη Βυζαντινή μουσική) Πετ(pet-shop)αστυ(γαλακτοβιομηχανία)

8 σχόλια:

batman1986 είπε...

Η 1η εικόνα αναφέρεται σε κατοικίδια και είναι pet shop

H 2η αναφέρεται σε αγαθά που αγοράζουμε ,ψώνια

Στα αρχαία ελληνικά λεγόντουσαν ώνια

Άρα pet(ωνια)=ΠΕΤΟΝΙΑ

Papaveri είπε...

@batman1986
Όχι, δεν είναι αυτή η απάντηση. Τη πρώτη εικόνα την εντόπισες σωστά.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Kάρλο, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να κάνεις πιο δύσκολα τα ρέμπους ,από το να καταφεύγεις σε ένα όνομα σκύλου που δεν τον ξέρει κανείς, έναν σούπερ εξειδικευμένο όρο βυζαντινής μουσικής που δεν τον έχουν καν τα λεξικά (το Λ.Κ.Ν. του Ιδρυμ.Μανόλη Τριανταφυλλίδη τουλάχιστον, που κοίταξα) κι από μια βιομηχανία γάλακτος που δεν υπάρχει πια.

Papaveri είπε...

@RIZOPOULOS GEORGIOS
Γιώργο, εάν νομίζεις ότι θέλω να σας κάνω τη ζωή δύσκολη με το να λύνεται ένα γρίφο που βάζω λάθος σκέψη. Απλώς σκέφθηκα αυτές τις λέξεις για ν' αναρτήσω τους δύο γρίφους. Ούτε μπορώ να ξέρω τι εγκυκλοπαιδικές γνώσεις έχει ο καθ' ένας.

batman1986 είπε...

@RIZOPOULOS GEORGIOS

Θα συμφωνήσω απολύτως.Έστειλα και στον carlo e-mail τονίζοντας του ότι είναι εντελώς εξεζητημένα αυτά που ζητά, λεγοντάς του ότι μάλλον δεν ήθελε να τα λύσει κανείς(εξ ού και η βιασύνη του να αναρτήσει τη λύση καθώς ήταν σίγουρος ότι δεν θα τα βρίσκαμε).Δεν είναι εγκυκλοπαιδική η γνώση ενός σκύλου με το όνομα Πέρης(!!!) από ένα παμπάλαιο περιοδικό υπολογιστών για παιδιά(!!!!!) ούτε η γνώση μιας βιομηχανίας γάλακτος που δεν υπάρχει εδώ και χρόνια(και δεν την βρήκα με άπειρο ψάξιμο στο διαδίκτυο).Αν είναι δυνατόν!

Απο τη στιγμή που και ο Ριζόπουλος στο τονίζει και από τη στιγμή που κανένας από τους 3 μας δεν κατάφερε να το βρει(οι 2 εκ των οποίων σίγουρα είναι εξαιρετικοί λύτες,για τον εαυτό μου δεν μπορώ να μιλήσω) ,επιβεβαιώνομαι...

ΕΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

@ batman1986
Τρεις, τρεις οι εξαιρετικοί λύτες, μπορώ να μιλήσω και για τον εαυτό μου (δεν είμαι και τόσο μετριόφρων) και ένας τέταρτος που δεν παρουσιάζεται συχνά, προφανώς από έλλειψη ελεύθερου
χρόνου.

ΕΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

@ batman1986
Υ.Γ Εκτός και αν δεν εννοούσατε εμένα και το ερμήνευσα λάθος, αλλά έτσι ή αλλιώς δεν είμαι μετριόφρων! :-)

batman1986 είπε...

@EAΛΕΞΙΟΥ

χαχαχα.Ναι εσάς εννοουσα.Και φυσικά και ο κ. Λέντζος απλά εμαφνίζεται πολύ σπάνια πλέον και ξεχάστηκα...(στα ρεμπούς δεν τον έχω δει)

 

Papaveri48 © 2010

PSD to Blogger Templates by OOruc & PSDTheme by PSDThemes