Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Ποδηλάτης

Ένας ποδηλάτης έχοντας ταχύτητα 15 km/h χρειάζεται 45 min για να 
τρέξει μια απόσταση. Πόσο χρόνο χρειάζεται ο ποδηλάτης για την ίδια 
απόσταση όταν η ταχύτητά του είναι 25 km/h ; 
(Κατ.34/Πρβ. Νο.443)

2 σχόλια:

Νίκος είπε...

45 min=45*(1/60)= 3/4 h
v=x/t <=>x=v*t=3/4*15=45/4=11.25 km
v=x/t<=>t=x/v=11.25/25 = 0.45 h
0.45 h = 0.45*60=27 min
απάντηση:27 λεπτά

Papaveri είπε...

@Νίκος
Συγχαρητήρια!! Σωστή είναι η απάντησή σας.

 

Papaveri48 © 2010

PSD to Blogger Templates by OOruc & PSDTheme by PSDThemes