Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Rebus No.225 (7,7)

Λύση

Πηνειός Ποταμός* [Πηνειο(πηνίο)(+ς) (Ποτα)μος(Κέϊτ Μος=μοντέλο)] *Ο Πηνειός, ή Σαλαβριάς είναι ποταμός της Θεσσαλίας. Οι πηγές του βρίσκονται στην Πίνδο. Δεχόμενος όλα τα νερά από τους συγκλίνοντες ακτινοειδώς παραπόταμους της Δυτικής Θεσσαλίας τα οποία άλλοτε σχημάτιζαν λίμνη και ρέοντας από τα στενά της Καλαμπάκας, που από τη διαβρωτική του ενέργεια δημιουργήθηκαν τα Μετέωρα, φθάνει στον θεσσαλικό κάμπο, όπου και διασχίζοντας το πέρασμα της περίφημης Κοιλάδας των Τεμπών, μεταξύ Ολύμπου και Όσσας, εκβάλλει τελικά στον Θερμαϊκό Κόλπο, δημιουργώντας το Δέλτα του κοντά στην κωμόπολη Στόμιο.

6 σχόλια:

batman1986 είπε...

ΠΗΝΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

ΕΥΘΥΜΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

Ε!,με το πηνίο μπροστά και καθότι Θεσσαλός (ΒΟΛΟΣ)
ΠΗΝΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

ΕΥΘΥΜΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

Ε!,με το πηνίο μπροστά και καθότι Θεσσαλός (ΒΟΛΟΣ)
ΠΗΝΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

ΕΥΘΥΜΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

Καλημέρα κ. Κάρλο
Γράφω εδώ καθώς το “Τα βάζα με το Γλυκό”, όχι μην φοβάσθε ότι θα συνεχίσω την αντιπαράθεση μαζί σας αν και δεν αποφασίσατε ακόμη πια είναι η βέλτιστη λύση, γιατί εκει φρακάρισε από σχόλια και θα χαθεί.
Το βιβλίο που διάβασα (πρίν ενάμισυ-δύο χρόνια, μαλιστα είναι το από τα πρώτα αυτης της κατηγορίας μετα από δεκαετίες το βρήκα στην βιβλιοθήκη μου), για το πρόβλημα της βέλτιστης επιλογής του καλύτερου μεταξύ 4,..,10,..., n επιλογών είναι:
ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΖ του KLIFFORD A. PICKOVER
Πρόβλημα 70: Η ΕΠΙΛΟΓΗ, σελίδα 194
Η απάντηση στις σελίδες 397, 398, 399 όπου αναπτύσσει το θέμα αρκετά διεξοδικά και κυρίως κατανοητά. Το βιβλίο αυτό σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα, αν δε το έχετε διαβάσει, μιας και ασχολείσθε και μάλιστα σαν θεματοθέτης το τελευταίο διάστημα, με αρκετά δύσκολα θέματα και πολύ καλά κάνετε, στο παρελθόν εξάλλου σας είχα ζητήσει κατ' επανάληψη να ανεβάσετε τον πήχυ δυσκολίας των θεμάτων.

Papaveri είπε...

@Ευθύμης Αλεξίου
Κύριε Ευθύμη καλημέρα σας.
Έχετε δίκιο. Τελικά η βέλτιστη στρατηγική είναι αυτή που βρήκατε 11/24. Ναι, πράγματι είναι καταπληκτικό βιβλίο. Το έχω κι' εγώ.
Θα αναρτήσω όλη την ανάλυση που έχετε κάνει. Δοκιμάστε να στείλετε το ανωτέρω σχόλιο στο γρόφο “Τα βάζα με το Γλυκό” για να υπάρχει μαζί με τ' άλλα.

Papaveri είπε...

@batman1986
Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου είναι σωστή.

 

Papaveri48 © 2010

PSD to Blogger Templates by OOruc & PSDTheme by PSDThemes