Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Rebus No.157 (13,11,7)

Λύση

Διαγαλαξιακός Διαστημικός Σταθμός [Δια(νησίδα*)γαλαξια**(ς)κος(Κως είναι νησί του Αιγαίου) Διαστημ(α)ικός(Κως είναι νησί του Αιγαίου) Σταθμός***] *Η Δία είναι νησίδα του Κρητικού Πελάγους και βρίσκεται βόρεια του Ηρακλείου από το οποίο απέχει 7 ν.μ.. Έχει έκταση 11,909 Km2 μέγιστο μήκος 5χλμ. και πλάτος 3χλμ[1]. Διοικητικά ανήκει στον δήμο Χερσονήσου Ηρακλείου, στην τοπική κοινότητα Ελιάς Ηρακλείου και σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι ακατοίκητη. **Ο σπειροειδής γαλαξίας Μ100 ανήκει στο σμήνος γαλαξιών της Παρθένου ( Virgo cluster) και είναι ένας από τα λαμπρότερα μέλη. Στον κατάλογο Messier υπάρχουν 16 γαλαξίες του σμήνους και συνολικά περίπου 2000 γαλαξίες. Η απόσταση του είναι 60.000 έτη φωτός. ***Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) -MIR (Ρωσικός)

9 σχόλια:

Ε.ΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

Διαπλανητικός διαστημικός σταθμός
Δια(νησί Δία Ηρακλείου)-πλανητι(πλανήτη(ς)-κός(Κώς) διατημ(α)ι-κος(Κώς) σταθμός.

Καλό!

Papaveri είπε...

@Ε. Αλεξίου
Το δεύτερο συνθετικό της πρώτης λέξης δεν είναι πλανίτης, βέβαια το σύνολο των γραμμάτων ταυτίζεται με αυτή τη λέξη που απεικονίζω. Ή εικόνα δεν δείχνει πλανήτη. Τα υπόλοιπα είναι σωστά.
Επίσης θα σας παρακαλέσω να σταμάτησει αυτή η κόντρα με το batman1986.

batman1986 είπε...

Το 1ο νησί που απεικονίζεις είναι η Δία , ακατοικητο νησάκι κοντά στην κρήτη μήκους 5χλμ και πλάτους 3 χλμ

Το άλλο νησι είναι Κως που εμφανίζεται 2 φορές

Η 2η λέξη μήπως απεικονίζει κάποιο γαλαξία?

Άρα

ΔΙΑΓΑΛΑΞΙΑΚΟΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

batman1986 είπε...

@papaveri

Δεν υπήρξε καμία κόντρα μεταξύ μας όμως.

Papaveri είπε...

@batman1986
Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου είναι σωστή.

ΕΥΘΥΜΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

Χάρηκα ιδιαίτερα που ο Μπάτης έγραψε “Δεν υπήρξε καμία κόντρα μεταξύ μας όμως.”
Έτσι εκ του πλέον ασφαλούς θα ρωτήσω:
Που την είδατε την κόντρα και ειδικά με τον Μπάτη που σε πιό δυσκολα θέματα η όποια αντιπαράθεση, στην ουσία ανταλλαγή απόψεων, ήταν πάντα σε κόσμιο επίπεδο?
Κια μάλιστα ΛΟΓΟΚΡΙΝΑΤΕ, δεν αφήσατε να αναρτηθεί το τελευταίο σχόλιο μου, το οποίο μάλιστα ήταν τελείως συμφιλιωτικό (με μια μικρή ανάλυση) προς Μπάτμαν. Τουλάχιστον αυτό ήταν η πρόθεση μου.
Και γιατί απευθυνθήκατε σε μένα για κάτι που δεν ξεκίνησα εγώ, αφορούσε πιθανόν μόνο εμένα και μόνο εμένα έφερε σε δύσκολη θέση?
Αυτός είναι και ο λόγος που δεν συνέχισα στον γρίφο και όχι φυσικά επειδή δεν γνωρίζω την διαφορά ενός πλανήτη από ένα γαλαξία, τον Μessier 100
http://en.wikipedia.org/wiki/Messier_100
Γαλαξίας, σύνολο πλανητών και θεώρησα πιο εύηχο το Διαπλανητικός (από πλανήτη σε πλανήτη του Γαλαξία) και όχι το Διαγαλαξιακός (από γαλαξία σε γαλαξία), συνεπώς αν όχι διαπλανητικός άρα προφανέστατα Διαγαλαξιακός.

ΕΥΘΥΜΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

Y.Γ Άκυρο τελικά το περί λογοκρισίας, αν και ως πρόθεση παραμένει καθώς το αναρτήσατε με καθυστέρηση και μετά το "Δεν υπήρξε καμία κόντρα μεταξύ μας όμως." του Μπάτμαν.
Παραμένει το ερώτημα μου, γιατί απευθυνθήκατε σε εμένα ή αν θέλετε γιατί μόνο σε εμένα για ένα θέμα που ναι μεν δεν ήταν και τίποτα σπουδαίο, δεν ήμαστε δα και σε συνθήκες παρανομίας, προς το παρόν τουλάχιστον ( ο νοών ..νοείτω!:-) ), αλλά αφορούσε εμένα και δεν το ξεκίνησα εγώ?
Αφού το θεωρήσατε κόντρα, εγώ όχι, δεν θα έπρεπε, με το δικό σας σκεπτικό, να απευθυνθείτε στον Μπάτη ή τουλάχιστον και στους δύο?

Papaveri είπε...

@Ευθύμης Αλεξίου
Εννόησα ότι υπήρχε μια κόντρα μεταξύ σαςα από το ύφος που γράψατε ως απάντηση στο σχόλιο του Μπάτη. Σωστά έπρεπε να το ανακοινώσω και στο Μπάτη. Τ ο λάθος ήταν δικό μου. Σας ζητώ συγγνώμη για αυτήν τη παρατυπία.

ΕΥΘΥΜΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

Ο.Κ κ. Κάρλο
Τέλος καλό, όλα καλά!

 

Papaveri48 © 2010

PSD to Blogger Templates by OOruc & PSDTheme by PSDThemes