Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση

Επειδή παρατήρησα ότι στο τελευταίο γρίφο (Rebus58) το θέμα έχει πάρει διαστάσεις απρόβλεπτες θα παρακαλέσω τους λύτες να θεωρήσουν το θέμα λήξαν και να μην αντιπαρατίθενται. Σε περίπτωση υποτροπής θ' αναγκαστώ να διαγράφω τα σχόλια, κάτι που δεν αρμόζει στο χαρακτήρα μου και εν γένει στην ψυχοσύνθεσή μου.
Ο Συντάκτης

11 σχόλια:

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Kάρλο, σε ό,τι με αφορά η ανάρτηση αυτή, δηλώνω ότι δεν αντιπαρατέθηκα με ΚΑΝΕΝΑΝ. Δικαίωμά μου είναι νομίζω να κάνω την πλάκα μου με τον τρόπο που ΕΓΩ θεωρώ δόκιμο, από τη στιγμή που δεν προσβάλω κανέναν. Από κει και πέρα , υποδείξεις περί ήθους, για το ποιον τρίτο θα αναφέρω στα σχόλιά μου ή όχι, και απόπειρες ψυχανάλυσής μου μέσω διαδικτυακής Fernwirkung, αν και συμπαθητικά φολκλορικές, με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Όπως επίσης και η "αξιολόγηση" των οποιωνδήποτε υπαρκτών ή φανταστικών "δεξιοτήτων" του οποιουδήποτε.
Αυτά τα ολίγα, και λυπάμαι που έγινα πάλι η αφορμή (την αιτία την αναζητεί η επιστήμη..)για κωμικοτραγικούς διαλόγους.
Δεν πρόκειται να επαναληφθεί, σε διαβεβαιώνω.

batman1986 είπε...

Την προηγούμενη φορά εγώ έγινα η αφορμή και στο ρόλο του επιτιθέμενου ήταν άλλος.Εν πάσει περιπτώσει.Να ακριβολογούμε...

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Μπάτμαν, έχεις δίκιο. Οι περιπτώσεις δεν έχουν καμία σχέση και κακώς γενίκευσα, έχεις δίκιο και σου ζητώ συγγνώμη, όπως είχα κάνει και τότε.
Πάντως, παραδέξου ότι δεν σου είχα επιτεθεί εντελώς αναίτια, αν και σίγουρα άκομψα και υπερβολικά.
Δεν μπορώ να αποκλείσω το θυμικό μου από τον εγκέφαλό μου, λυπάμαι.
Μακάρι να μπορούσα,δηλαδή. Θα είχα γλυτώσει το έμφραγμα και θάμανε και κονομημένος γερά. :-)
Ο κάθε άνθρωπος είναι όπως είναι και όπως έχω ξαναπεί αλλού, οι προθέσεις δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα να "διαβαστούν" στο ίντερνετ. Τώρα αν κάποιος θέλει να παριστάνει τον τηλεψυχίατρο, δικαίωμά του ,όπως και δικαίωμα μου να θεωρώ όλα αυτά αστεία.

ΕΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

@ Μπάτμαν
@ Papaveri
Δηλαδή κ. Μπάτη εννοείται ότι εγώ είμαι ο επιτιθέμενος? και τα παρακάτω, μετά από 2 χαλαρά και με εμένα δεύτερο:
"Oι δικαιολογίες των ηττημένων (έλειπα από το σπίτι, ξεχάστηκα στις Ρούνες και μάζευα παπαρούνες..,κλπ)προκαλούν μόνο θυμηδία και δεν επιτυγχάνουν την μείωση της μεγαλειώδους νίκης μου , ίσα-ίσα χαράσσουν ένα μόνιμο σαρδόνιο μειδίαμα στο όμορφο (για να μην πω θεσπέσιο δηλαδή, και θεωρηθώ ναρκισσιστής)πρόσωπό μου!
Θα μπορούσε εξάλλου , ευκαιρίας δοθείσης και τσίπουρου διαθέσιμου, να διοργανωθεί ένα τουρνουά επιλύσεως πάσης φύσεως προκλήσεων άμα τε και γρίφων, και να αποδείξω την ανωτερότητα μου στα μαρμαρένια αλώνια (με Γκούγκλη ή χωρίς Γκούγκλη)" σας φαίνονται αμυντικά?
γιατί εγώ τα εκλαμβάνω ότι είναι γεμάτα αγένεια, πρόκληση και ειρωνεία και μάλιστα σε έναν άγνωστό του που σπάνια συμμετείχα σε διαλόγους και μετά μετά από αυτό έγραψα ότι έγραψα.
Και εσάς κ. Κάρλο σας φαίνονται εντάξει?
Όσον αφορά το σημερινό σχόλιο, να δηλώσω ότι η γενιά μου γνώρισε πολύ αργά το διαδίκτυο και ο γράφων μόλις πριν 1,5-2 χρόνια και στην ζωή μου πράγματι ασχολήθηκα με πολύ φαιδρά πράγματα, που ο ανόητος τα θεωρώ μάλιστα ¨γήπεδο" μου όπως δειγματοληπτικά αναφέρω η μελέτη της ψυχολογίας από τον Φρόυντ και τον Γιούγκ μέχρι και τους κοινωνιολόγους-ψυχολόγους Έριχ Φρόμ και Βίλχελμ Ράιχ, ιστορία μέχρι τον Γιάννη Κορδάτο και βέβαια δεν απέφυγα τον πειρασμό να μελετήσω τους Μπέρλοτ Μπρέχτ και εννοείται τον "θείο" Φρειδερίκο και "θείο" Κάρολο (τον μεγαλύτερο φιλόσοφο όλων των εποχών κατά τον Θεοδόση Τάσιο, αν έχετε ακουστά, που θα έχετε). Αυτά τα φαιδρά μεταξύ 3000 περίπου τέτοιων φαιδρών συγγραμμάτων. Βέβαια προσωπικότητες μεγάλης εμβέλειας με απέραντη περιφρόνηση στίς.. μάζες και θαυμαστές των αιμοσταγών δικτατόρων Βιντέλα και Πινοσέτ τύπου Μπόρχες δεν βρέθηκαν στο οπτικό μου πεδίο.
Σε ένα θα συμφωνήσω με το σημερινό σχόλιο, ότι κάποιοι πράγματι χρειάζονται την βοήθεια της επιστήμης, της ιατρικής και ψυχιατρικής επιστήμης εννοώ.
Και αν δεν αντιληφθήκατε τον επίλογο, τα παραπάνω είναι το αποχαιρετιστήριο μου στο μπλόγκ γιατί το περιβάλλον έγινε πολύ ανθυγιεινό για μένα.
Σας χαιρετώ, να είστε καλά!

Papaveri είπε...

Απ΄ότι βλέπω μεταθέσατε τη διαμάχη σε άλλη ανάρτηση. Ένα πράγμα δεν έχω καταλάβει, γιατί αυτή η διαμάχη για το ποιος είναι καλύτερος ή όχι. Το έχω τονίσει επανειλημμένα ότι όλοι ήσαστε αξίοι λύτες. Για άλλη μια φορά, ύστατη, το θέμα να τεθεί λήξαν. Λύπάμαι που αποχώρησε ο κ. Αλεξίου, ελπίζω ν' αναθεωρήσει την απόφασή του και να τον έχουμε και πάλι κοντά μας.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Κατηγορούμαι πλέον , και μάλιστα λόγω συγγραφικής δραστηριότητας μου σε άλλο ιστολόγιο(!), ως θαυμαστής του Μπόρχες και συνεπακολούθως των αιμοσταγών δικτατόρων!!
Ο Μπόρχες αποδομήθηκε με ακλόνητα επιχειρήματα,(από κάποιον που κατά δήλωσή του ΔΕΝ έχει διαβάσει ούτε σελίδα του), είμαι συγκλονισμένος!
Θαυμαστή επίσης η παράθεση της λίστας συγγραμμάτων , όπως και οι μεγάλοι ψυχαναλυτές διανοητές που φαντάζομαι η επίκλησή τους στοιχειοθετεί μεγάλη εγκυρότητα στις τηλεδιαγνώσεις ψυχιατρικής φύσεως.
Αρα, είμαι και φασίστας και δυνάστης των εργαζομένων ,μάλλον και εκπρόσωπος του διεθνούς σιωνισμού και της λέσχης Μπίλντεμπεργκ...
Μάλλον τα τσιτσίραβλα που έγραψα θα φταίνε..δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη εξήγηση για τέτοιο παραλήρημα.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Κάρλο, ποια διαμάχη ; Η διαμάχη προϋποθέτει 2 (κατ'ελάχιστον) αντιμαχόμενους. Είδες εσύ να μάχομαι να αποδείξω κάτι; Και να αποδείξω ΤΙ; Σε ΠΟΙΟΝ; Μήπως θα μου πάρει πίσω κανείς το διδακτορικό μου ή θα μού κόψει το μισθό;
Ας είμαστε στοιχειωδώς σοβαροί, παρακαλώ.
Ένα ρημαδοχιούμορ πήγα να κάνω, που να μην έσωνα, για να μην είναι "ξερές" οι αναρτήσεις και γιατί έτσι διασκεδάζω κατά καιρούς.
Κι ο άλλος το πήρε ότι τον έθιξα ,τον ειρωνεύτηκα (λες και μπορεί ποτε το "είμαι Ημίθεος" ας πουμε που έγραψα, ή το "είμαι πρώτος, ο καλύτερος κλπ. να εκληφθεί σαν κομπασμός..??)και ότι του μείωσα το πρεστίζ και τις ικανότητες..
Και μας υπέδειξε ,πέραν των τεραστίων γνώσεών του (που ΔΕΝ είναι.. ιντερνετικές σαν εμάς των απλών θνητών..)και τις δημοκρατικές του ευαισθησίες, σε εμένα τον ..δεξιό! :-)
Τραγέλαφος , άστα να πάνε σου λέω.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Επίσης, για να σταματήσω να είμαι ευγενής και διακριτικός και να πω τα πράγματα με το όνομά τους,το να κατηγορούμαι για αγένεια και..προκλητικότητα, από κάποιον που επανελλειμένα στάθηκε αγενής σε διαλόγους του με μένα και με άλλους εδώ μέσα και αλλού, και επίμονος σε θέματα στα οποία είχε προφανή και αποδεδειγμένη άγνοια (π.χ κάτι βατράχια, προπαίδεια του 10,και άλλα στου Ρωμανίδη, με αποκορύφωμα βέβαια μόλις χθες την αγενέστατη δήλωση ημιμάθειας στο πρόσφατο ρετρό σκακιστικό θέμα,-στο οποίο δεν είχε καν την στοιχειώδη καλοσύνη να γράψει κατι θετικό για ολόληρο κατεβατό που καλοπροαίρετα έγραψες σχετικά εσύ Κάρλο- συνοδευόμενη βέβαια εκ των υστέρων με την απαραίτητη εξυπνακίστικη δήλωση περί ..γελοιότητας και ευκολίας του θέματος) ,ε, αυτό κι αν είναι προκλητικό.
Eπίσης, για να μην την πληρώνουν και άλλοι χώροι, να ενημερώσω ότι δεν χρειάζεται να αποχωρήσει και απο το eisatopon. Δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ μαζί του ,ούτε να σχολιάσω οτιδήποτε που θα τον αφορά. Κάποια στιγμή ακόμη και η διασκεδαστικότερη κωμωδία καταντάει βαρετή.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Kαλά, αυτό με τον Μπόρχες που έγραψε, με έχει σοκάρει απίστευτα! Πόσο απύθμενο κόμπλεξ μπορεί να κρύβει η ψυχή κάποιου; Και να το κρατάει "μέσα του" τόσο καιρό να τον βασανίζει , λες και αν το εξέφραζε ανοικτά να ξαλαφρώσε,ι θα τον λογόκρινε ο
Σωκράτης.. απίστευτο πραγματικά!
Kαληνύχτα για σήμερα! Ας μην συγχυστώ άλλο για μια ημέρα.

ΕΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

Δεν μπορούσα να φαντασθώ ότι θα σε "ακουμπούσαν" τόσο πολύ αυτά που έγραψα. Σχεδόν έχεις περιπέσει σε κατάσταση αμόκ. Φυλάξου λίγο, μην πάθεις και τίποτα....

batman1986 είπε...

@RIZOPOULOS

Γιώργο από την πλευρά μου δεν ήθελαν να ρίξω φυτιλιά απλά διευκρίνισα το τι είχε συμβεί την προηγούμενη φορά.Απ ότι φαίνεται τα κατάφερα αφού ο Αλεξίου νόμισε ότι αναφερόμουν σε αυτόν λανθασμένα...Τεσπά (έχει λήξει το θέμα να μην το ανακυκλώνουμε.Ιντερνετικά το ύφος καμιά φορά είναι παρεξηγήσιμο οπότε όντως δεν μου είχες επιτεθεί αναίτια)

Κ. Αλεξίου νομιζω αντιδράτε υπερβολικά.Δεν μπορείτε να το τραβάτε τόσο πολύ και να "ψυχαναλύετε" κάποιον χωρίς να τον γνωρίζετε.Και το δικό σας ύφος δεν είναι και το καλύτερο(έχω παρακολουθήσει και γω το eisatopon και μπορώ να το επιβεβαιώσω).Κανείς δεν είναι παναγία αλλά εσείς το τραβάτε.Με το ρετρό ο κάρλο είχε την ευγένεια να σας στείλει τους κανόνες και σεις τον κατακεραυνώσατε (που να ξέρει ότι έχετε ασχοληθεί τόσο πολύ με το σκάκι).Λέω τη γνώμη μου ανοιχτά όπως καλά κάνατε και την είχατε πει και σεις στην παρεξηγησή μας με το Ριζόπουλο

Αυτά από εμένα...






 

Papaveri48 © 2010

PSD to Blogger Templates by OOruc & PSDTheme by PSDThemes