Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013

Οι Επιλογές

Ο Φώτης στη δουλειά του αμείβεται με 100 ευρώ την εβδομάδα. Για τις καλοκαιρινές διακοπές το αφεντικό του, του δίνει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών προτάσεων.  
1.)Αύξηση κατά 20% του μισθού σήμερα ακολουθούμενη από 20% μείωση 
     του  μισθού για το χρονικό  διάστημα μιας εβδομάδας   
2.)Μπόνους 18€. 
3.)Δώρο 2€ κάθε μέρα, για τις επόμενες εννέα ημέρες.
Τι του προτείνετε? (Κατ.34/Νο.602)

Λύση

Να διαλέξει τη δεύτερη ή τη τρίτη πρόταση, που είναι ίσης αξίας μεγέθη (+18€): 2.)100€+18€ μπόνους=118€. 3.)100€+(2€*9ημέρες)=100€+18€=118€. Εάν δεχθεί τη πρώτη πρόταση θα χάσει 4€: 1.)[100€+(100€*20%)]=100€+20€=120€ [120€-(120€*20%)]=120€-24€=96€

2 σχόλια:

sw είπε...

1. Αύξηση 20%. δηλαδή θα πάρει 120€ και μετά θα γίνει μείωση 20% δηλαδή θα παίρνει 96€. Ουσιαστικά θα του γίνει μείωση.
2. Μπόνους 18€ για μία βδομάδα
3. 2€*9=18€ για 9 ημέρες.

Θα πρότεινα το 2 γιατί παίρνει τα ίδια λεφτά με το 3 αλλά σε μικρότερο χρονικό διάστημα. (φυσικά το 1 απορρίπτεται).

Papaveri είπε...

Πολύ σωστά απάντησες.

 

Papaveri48 © 2010

PSD to Blogger Templates by OOruc & PSDTheme by PSDThemes