Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Rebus No.257 (8)

Λύση

Κάνιστρο* [Καν**ιστρο(ς)***] *Το κάνιστρο είναι ένα σκεύος για την μεταφορά υγρών. Παλαιότερα τα κάνιστρα ήταν αποκλειστικά από λαμαρίνες κατασκευασμένα όπως λαμαρίνα χαλκού η σίδερου, σήμερα είναι συνήθως από πλαστικά όπως PP η PET. Πολλά κάνιστρα είναι ακατάλληλα για τρόφιμα, ενώ δεν είναι τυποποιημένα σε μέγεθος ή χωρητικότητα. Πλευρικό, πλαϊνό, καλάθι μοτοσικλέτας. Πλατύ και αβαθές ψάθινο καλάθι για την τοποθέτηση λουλουδιών. **Akram Khan Hossain (1974-) = Άγγλος Χορευτής ***Ο Λίβαϊ Στρως - Levi Strauss (1829-1902) ήταν Αμερικανός επιχειρηματίας που ίδρυσε την πρώτη εταιρεία παραγωγής μπλου τζιν. Η εταιρεία του, η Levi Strauss & Co., ιδρύθηκε το 1853 στο Σαν Φρανσίσκο.

9 σχόλια:

ΕΥΘΥΜΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

Κάνιστρο
(Άκραμ)Κάν+ι+Στρό(ς)

Ανώνυμος είπε...

κάνιστρο

Ανώνυμος είπε...

Αν και η ελληνική βικιπαίδεια τον αναφέρει ως Στρος (ή Στρως) στην πραγματικότητα λεγόταν Στράους (γερμανικά κι όχι γαλλικά, βλ. και αγγλική βικιπαίδεια)

Ανώνυμος είπε...

Διαπίστωσα ότι έχετε δίκιο και το σωστό είναι Στρος κι όχι Στράους. Συγνώμη για την πιθανή αναστάτωση.

Ανώνυμος είπε...

Το ξανακοίταξα και νομίζω ότι τελικά η φωτογραφία είναι του γερμανο-εβραίου που έφτιαχνε τα παντελόνια κι όχι του ανθρωπολόγου. Συνεπώς το σωστό είναι Στράους.

Papaveri είπε...

@Ανώνυμος
Στη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ το βρήκα ως ΣΤΡΩΣ

Ανώνυμος είπε...

Η ελληνική βικιπαίδεια το έχει λάθος. Στην αγγλική φαίνεται ότι προφέρεται Στράους.

Papaveri είπε...

@Ανώνυμος
Τελικά το ζητούμενο είναι ότι βρήκατε τη σωστή απάντηση στο Rebus και νομίζω ότι δεν έχει και τόση σημασία το πως προφέρεται.

Papaveri είπε...

Συγχαρητήρια και στους δύο!! Η απάντησή σας είναι σωστή.

 

Papaveri48 © 2010

PSD to Blogger Templates by OOruc & PSDTheme by PSDThemes