Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Η Ανακάλυψη

Ένας αρχαιολόγος κάνοντας ανασκαφές στην αρχαία πόλη Θήβες, της Αιγύπτου, βρήκε δύο αγάλματα ενός θεού και μίας θεάς, από την τριάδα των θεών που πίστευαν,κοντά στο ναό του Καρναάκ. Μετά από υπολογισμούς και έρευνες για τον εντοπισμό της χρονολογίας των  κατέληξε στο εξής συμπέρασμα:
Πολλαπλασιάζοντας, το μισό της ηλικίας του με τον αριθμό των γραμμάτων του θεού και το γινόμενο με τον αριθμό των ημερών του μήνα, που εντοπίστηκαν τ’ αγάλματα, και το νέο γινόμενο με τον αριθμό των γραμμάτων του ονόματος της θεάς, βρήκε ένα ολικό γινόμενο 20.416.
Μπορείτε να βρείτε:
Α)Για ποιους θεούς πρόκειται;
Β)Ποια ακριβώς ημερομηνία βρήκε τα δύο αγάλματα;
Γ)Ποιο  μήνα; Και
Δ)Πόσο χρονών είναι ο αρχαιολόγος; (Κατ.13/Νο.40)

Λύση

Αναλύοντας τον αριθμό 20.416 σε γινόμενο πρώτων παραγόντων βρίσκουμε: 20.416=4*29*8*22 Ο αριθμός 29 δηλώνει την ημέρα που ανακάλυψε τα δύο αγάλματα, που σημαίνει ότι ο μήνας είναι Φεβρουάριος δίσεκτου έτους. Η ηλικία του αρχαιολόγου αποκλείεται να ήταν: 2*4=8, ή 2*8=16 χρονών. Άρα η ηλικία του ήταν 2*22=44 χρονών. Οπότε οι αριθμοί 4 και 8 αντιστοιχούν στους αριθμούς των γραμμάτων που αποτελούν τα ονόματα των δύο θεών. Από τα ονόματα των τριών θεών που λατρεύονταν στο ναό του Καρναάκ, Άμωνα-Δία, τον οποίο είχαν ταυτίσει με το Δία, Μουτ, και Κχονσου με 4 μόνο γράμματα είναι της θεάς Μουτ και με 8 μόνο γράμματα είναι του θεού Άμωνα-Δια, ή Άμωνας-Ρα, ή Άμων Ζευς. Άρα πρόκειται για τ’ αγάλματα των δύο αυτών θεών της 18ης Δυναστείας του Νέου Βασιλείου.
Επαλήθευση:
(44/2)*8 *29*4=20.416 ---> 22*8*29*4=20.416 ο.ε.δ.

10 σχόλια:

ΕΥΘΥΜΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

Αν Α το μισό της ηλικίας του, Β τα γράμματα του ενός "θεού" (Άμων, Μούτ, Κχονσού), Γ οι ημέρες του μήνα και 4 της Μούτ τότε:
4*Α*Β*Γ=20416=2^6 *11*29, άρα Γ=29 =Φλεβάρης και Α*Β=176=2^4*11, o "θεός" είναι ο Άμων και το μισό της ηλικίας είναι 2^2*11=44, άρα η ηλικία του αρχαιολόγου 44*2=88, μεγαλούτσικος...

Papaveri είπε...

@Ε. Αλεξίου
Τ' όνομα του θεού έχει περισσότερα γράμματα. Είναι διπλό

ΕΥΘΥΜΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

Άρα 8 τα γράμματα (Άμωνας Ρα ή Άμων Ζευς, ότι διαβάζω στο διαδίκτυο), άρα 44 η ηλικία του αρχαιολόγου

ΕΥΘΥΜΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

Δεν θυμάμαι πιο λες, βάλε παραπομπή να το βρω.

Papaveri είπε...

@Ε. Αλεξίου
Πολύ σωστά.

Papaveri είπε...

@Ε. Αλεξίου
Ξέχασε το. Η απάντηση που έδωσε ο "Ανώνυμος" Στα Παλίνδρομα έτη ήταν σωστή. Κάτι μου λέει ότι τώρα τελευταία ένας "Ανώνυμος" εμφανίζεται, που εάν δεν κάνω λάθος, είναι ένα και το αυτό πρόσωπο ή πατέρας και γιος. Τι λες;

ΕΥΘΥΜΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΕΥΘΥΜΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

Υ.Γ Γιατί δεν ρωτάς τον Ανώνυμο, ποιός είναι? Για μένα δικαίωμα του απόλυτο να είναι ανώνυμος καθώς μόνο λύνει τα θέματα που βάζεις και με μεγάλη επιτυχία μάλιστα και είναι και ιδιαίτερα ευγενής μάλιστα και προφανώς έχει τους λόγους του για αυτή του την επιλογή..

Papaveri είπε...

@Ευθύμης Αλεξίου
Σ' ευχαριστώ για την ενημέρωση. Δθστυχώς επιχείρησα να μου αποκαλύψει τ΄όνομά του, αλλά δεν μου το αποκάλυψε. Οποσδήποτε, δεν αντιλέγω σ' αυτό το θέμα, οποισδήποτε έχει τι δικαίωμα της ανωνυμίας. Αλλά είναι κρίμα να μην εμφανίζεται ο λύτης με τ' όνομά του, αλλά ως ανώνυμος. Το αποδίδω επίσης και στη απουσία της σιγουριάς για την απάντηση σε περίπτωση λάθος απάντησης. Οπότε τώρα μειώθηκαν οι υποψίες μου στους συνήθεις "ύποπτους" και συγκεκριμένα σ' έναν τον Γ. Ριζόπουλο. Ίδωμεν.

Papaveri είπε...

@Ευθύμης Αλεξίου
Επίσης εύχομαι στο γιυο σου χρόνια πολλά για την ονομαστική του γιορτή την περασμένη εβδομάδα!!

 

Papaveri48 © 2010

PSD to Blogger Templates by OOruc & PSDTheme by PSDThemes