Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Rebus No.156 (8)

Λύση

Παράταξη [Παρα(ς*)ταξη(τάξη σχολείου)] *Ασημένιος παράς που υποδιαιρούνταν σε 3 ακτσέ του Μουσταφά Γ' (1757-1774).

15 σχόλια:

Ε.ΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

Πατάταξη
Παρά(ς)-τάξη

batman1986 είπε...

ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Το πρώτος είναι παρας δίχως ς και το 2ο σχολική ταξη

Ανώνυμος είπε...

παρά(ς)+τάξη=παράταξη

Papaveri είπε...

@ Ε.ΑΛΕΞΙΟΥ
Συγχαρητήρια! Η απάντησή σας είναι σωστή.

Papaveri είπε...

@batman1986
Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου είναι σωστή.

batman1986 είπε...

@EAΛΕΞΙΟΥ

Εμφανίζεσαι στους τελευταίους γρίφους του pantsik σαν ea?Το λέω και για την προφανή ομοιότητα των αρχικών, για το γεγονός ότι δεν φαίνεται απαντησή σου στους 3 τελευταίους γρίφους και όλως τυχαίως εμφανίστηκε ένας ea στον γρίφο μαθηματικών του carlo

Ε.ΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

@ batman1986
Συμπτώσεις... γκβαντικές συμπτώσεις!:-)
Και εσύ δεν εμφανίστηκες στο τελευταίο, εύκολο, πρόβλημα του πάντσικ. Σύμπτωση...

Ε.ΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

@ batman1986

Διόρθωση
Συμπτώσεις... Κβαντικές συμπτώσεις!:-)

batman1986 είπε...

@ΕΑΛΕΞΙΟΥ

Και που το ξερεις ότι ειναι εύκολο?:-) (το χω λύσει by the way απλά βαριέμαι να γράψω την απάντηση)
Απο το υφος της απάντησης σου μάλλον με επιβεβαιώνεις:-)

Ε.ΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

@ batman1986

Είναι ερώτηση αυτή, “πως ξέρω ότι είναι εύκολο?” Μα, είναι μία κλασσική ασκησούλα γωνιακών ταχυτήτων. Με μισή ανάγνωση της εκφώνησης έχεις αυτόματα και την λύση! Δεν χρειάζεται να την λύσεις για να ξέρεις ότι είναι εύκολη.. Βέβαια το “εύκολο” ή “δύσκολο” είναι σχετικό, δεν είναι το ίδιο για όλους..., έτσι δεν είναι?
Εκτός αυτού ο Κάρλο είχε αναρτήσει μια καλύτερη στις 8/9/2013 με τίτλο “Η ώρα”.
Δες εδώ http://papaveri48.blogspot.gr/2013/09/blog-post_8.html Επίσης ο Γ. Ριζόπουλος στο ΕΙΣΑΤΟΠΟΝ μία αρκετά καλή γωνιακών ταχυτήτων και γωνιών των δεικτών του ρολογιού αλλά και στο ΜΑΤΗΕΜΑΤΙCA υπάρχει ακριβώς η ίδια με άλλο τίτλο!

Αν διάβαζες προσεκτικά αυτό που σου έγραψα, θα πρόσεχες ότι έγραψα “Και εσύ [όπως και εγώ, εννοείται) δεν ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΕΣ [και όχι δεν το έλυσες] στο τελευταίο, εύκολο [αντικειμενικά εύκολο, άρα και για σένα εύκολο], πρόβλημα του πάντσικ.
Σύμπτωση...[σύμπτωση που και οι δύο για τους ίδιους ή διαφορετικούς λόγους προτιμήσαμε να μην εμφανισθούμε ! :-)]

Όσον αφορά το αν σε "επιβεβαίωσα ή όχι με το ύφος μου", εμμέσως πλην σαφώς και ευγενικά, συμπαθέστατε κατά τα άλλα Μπάτη, σου έγραψα ότι είναι προσωπική μου υπόθεση και δεν αφορά κανέναν άλλο, νομίζω...! (Ιδιωτικά, email, θα σου απαντούσα)

Πάλι με “ανάγκασες” να μακρυγορήσω!

batman1986 είπε...

@ΕΑΛΕΞΙΟΥ

Το "που το ξέρεις ότι ήταν εύκολη" ήταν χιουμοριστικό.(και καλά αφού δεν έχεις ασχοληθεί). Δεν ήταν ανάγκη να μακρυγόρησεις να σου πω την αλήθεια. .Καθαρά από περιεργεια ρώτησα γιατί μου έκανε κάποια εντύπωση .Αφού το θεωρείς τόσο σοβαρό και ιδιωτική σου υπόθεση όπως λες, έχει καλώς. Δεν προτίθεμαι να ξανασχολιάσω οτιδήποτε

Ε.ΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

@ batman
Μεγάλο το άλμα από την πιθανόν "προσωπική υπόθεση", όχι ιδιαίτερα "σοβαρό" θέμα βέβαια, στο "Δεν προτίθεμαι να ξανασχολιάσω ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ".
Μεγάλο και το γκάπ (κενό).
Αν αυτό θεωρείς σωστό, δικαίωμα σου φυσικά, αυτό μπορείς να κάνεις.
Ξανασκέψου το όμως...

batman1986 είπε...

@ΕΑΛΕΞΙΟΥ

Ωραια οτιδήποτε σχετικό που θεωρώ ότι μπορεί να σε θίξει. Τίποτα λιγότερο , τίποτα περισσότερο .Και φυσικά δεν υπήρξε καμία τρομερή διαμάχη όπως υπέθεσε ο οικοδεσπότης.

batman1986 είπε...

Εν τέλει δεν υπάρχει κανένα θέμα και αν από τη διατύπωση του σχολίου μου φάνηκε ότι μουλαρώνω και δεν σχολιάζω πλέον στο μπλογκ , ζητώ συγγνώμη. Η αναφορά μου ήταν καθαρά σε ζητήματα που μπορεί να εκτιμώ ότι είναι προσωπικής φύσεως και δεν χρειάζεται να επιμένω.

ΕΥΘΥΜΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ είπε...

Να ξεκαθαρίσω και εγώ, ότι δεν υπήρχε καμία διαμάχη και απολύτως τίποτα που να με θίγει, το αντίθετο μάλιστα το σχόλιο σου ήταν χιουμοριστικό και ευφυολογηματικό, απλά βρέθηκα σε δυσχερή θέση να το επιβεβαιώσω ή να το διαψεύσω και δεν μπορούσα και δεν ήθελα να κάνω κανένα από τα δύο, γιαυτό προτίμησα την εξίσου, θέλω να πιστεύω, χιουμοριστική και ευφυολογηματική απάντηση με τα ...κβαντικά φαινόμενα, μετά από αυτό δεν έπρεπε να υπάρξει συνέχεια, ακριβώς όπως το λες σε "ζητήματα προσωπικής φύσεως δεν χρειάζεται να επιμένουμε".
Ναι, το "δεν ξανασχολιάζω οτιδήποτε" κάπως έτσι το εξέλαβα, όχι τόσο για το μπλόγκ συνολικά αλλά κυρίως για εμένα κάτι σαν "δεν ξανααπευθύνεσαι σε εμένα γενικά".
Το ξεκαθάρισες με σαφήνεια, άρα λάθος κατάλαβα.
Εν τέλει, τέλος καλό όλα καλά!

 

Papaveri48 © 2010

PSD to Blogger Templates by OOruc & PSDTheme by PSDThemes