Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

Η Προσφορά

Ένα σούπερ μάρκετ πουλάει τα 5 κομμάτια ακτινίδια 1,20€. Σε μια προσπάθεια για αύξηση του τζίρου των πωλήσεων, πουλάει τα 10 κομμάτια ακτινίδια 0,90€. Τι θα εξοικονομήσει ένας καταναλωτής, εάν αγοράσει 30 ακτινίδια στην τιμή της προσφοράς; (Κατ.34/Νο.668)

Λύση

Ο καταναλωτής εξοικονομεί 4,50€ με την αγορά 30 ακτινιδίων. Τα 5 ακτινίδια στοιχίζουν 1,20€. Το ένα ακτινίδιο στοιχίζει 1,20/5=0,24€ Τα 10 ακτινίδια στοιχίζουν 0,90€.Το ένα ακτινίδιο στοιχίζει 0,90/10=0,09€ Διαφορά:0,24-0,09=0,15€ Ο καταναλωτής στα 30 ακτινίδια θα εξοικονομήσει 30*0,15 =4,50€ Ή (30/5)* 1,2=7,2€, (30/10)*0,9=2,7€, 7,2-2,7=4,50€ κέρδος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

(30/5)* 1,2=7,2€
(30/10)*0,9=2,7€
7,2-2,7=4,5€ κέρδος.

Papaveri είπε...

@Ανώνυμος
Συγχαρητήρια! Η απάντησή σας είναι σωστή.

 

Papaveri48 © 2010

PSD to Blogger Templates by OOruc & PSDTheme by PSDThemes