Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ο Φωτογράφος

Ένας φωτογράφος φωτογράφισε τα καμπαναριά μιας πόλης της Ιταλίας. Όταν εμφάνισε τις φωτογραφίες τις έβαλε με ακρίβεια στην χρονολογική σειρά, όπως τις τράβηξε. Πώς  τα κατάφερε να τις βάλει σε χρονολογική σειρά, αφού δεν είχε καμία σημείωση για τη χρονολογική σειρά που τα φωτογράφισε; (Κατ. 27/Νο.372)

Λύση

Τις έβαλε με τη σειρά σύμφωνα με την ώρα που έδειχναν τα ρολόγια των καμπαναριών.

5 σχόλια:

sw είπε...

Καλησπέρα σε όλους. Δεν θυμάμαι να έχω μπει με τον νέο χρόνο άλλη φορά εδώ, γι αυτό καλή χρονιά σε όλους με υγεία, ευτυχία και επιτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής και της επιλογής του καθενός.

Στο πρόβλημα τώρα που φαντάζομαι έχει πάνω από μία λύσεις. Εγώ για παράδειγμα μπορώ να δώσω τρεις.

Α) Πίσω από κάθε φωτογραφία υπάρχει αύξων αριθμός, που συμφωνεί με τον αριθμό του αρνητικού στο φιλμ. Μπορεί εύκολα να βρει την σειρά. (Εάν φυσικά μιλάμε για αναλογική φωτογραφική μηχανή).

Β) Ίσως από τη σκιά στο καμπαναριό που λογικά θα κινείται με την πάροδο της ώρας, αλλά θα χρειαστεί μάλλον μικρομέτρηση για να τα καταφέρει, εάν τραβάει γρήγορα φωτογραφίες.

Γ) Μάλλον αυτό θέλεις. Από το ρολόι (εάν υπάρχει) στο καμπαναριό που φωτογραφίζει. Εάν βέβαια το καμπαναριό έχει ρολόι έχει και αυτό έχει δευτερόλεπτα, στην περίπτωση πάλι που τραβάει γρήγορα φωτογραφίες.

Όλες οι λύσεις έχουν αλλά. Κάποια θα ταιριάζει.

batman1986 είπε...

Πολλά μπορεί να πει κανείς.Καταρχήν από το ρολό του φιλμ και μόνο δεν μπορεί να καταλάβει την χρονολογική σειρά?

Επίσης μπορεί να τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της αυγής και του σούρουπου και να είχε διαφορετικό φως κάθε φωτογραφία.

Επίσης κάθε καμπαναριό μπορεί να είχε ρολόι και να το πήρε και αυτό φωτογραφία και μετά να τις έβαλε με τη σειρά ανάλογα με την ένδειξη της ώρας....

Γενικά επιδέχεται πολλών απαντήσεων
αλλά τείνω στο τελευταίο με το ρολόι του καμπαναριού(αυτό θες σαν απάντηση όχι ότι οι άλλες δεν είναι λογικές)

Papaveri είπε...

Συγχαρητήρια! και οι δύο απαντήσατε σωστά. Και οι τρεις εκδοχές είναι αποδεκτές. Αυτή που ζητούσα ήταν το ρολόϊ που υπάρχει σε κάθε καμπαναριοό στην Ιταλία.

@batman1986
Μπάτη,δεν ισχυρίστηκα ότι δεν είναι λογικές οι άλλες δύο εκδοχές, εξ' άλλου στην ανταλλαγή μηνυμάτων που είχαμε σου έγραψα ότι και οι τρείς είναι σωστές,απλά ζητούσα αυτή με το ρολόϊ.

batman1986 είπε...

@papaveri

Το θέμα είναι το εξής.Τουλάχιστον σε 2 μειλ σου έγραφα ξεκάθαρα ότι η απάντηση που ζητάς μάλλον είναι τα καμπαναριά και εσύ μου απάνταγες "μην με βάζεις σε δίλημμα" ή "δεν ζητάω αυτό".Με άλλα λόγια ενώ σου έδινα 3 λύσεις εξίσου σωστές και εν συνεχεία σου ανέφερα ποια από τις 3 μάλλον ζητάς(ρολόι) απεύφεγες να με επιβεβαιώσεις ή παρανοώντας τα λεγομενά μου μού απάνταγες πως έκανα λάθος δινοντάς μου και την απάντηση(ενώ στην είχα δώσει ήδη).Σου ζήτησα ευγενικά 2 φορές να ξαναδείς τα μειλ για να το επιβεβαιώσεις και αντ αυτού με κατηγόρησες πως εγώ δεν κατάλαβα.Αρα είναι λογικό να προκληθεί κάποιος εκνευρισμός....

batman1986 είπε...

Γραφοντάς μου στο παραπάνω σχόλιο

"σου έγραψα ότι και οι τρείς είναι σωστές,απλά ζητούσα αυτή με το ρολόϊ."

διαστρεβλώνεις συνειδητά ή μη το αντικείμενο της διαφωνίας μας.Στα μειλ σου έγραψα ορθώς πια από τις 3 εκτιμούσα ότι ζητούσες(την οποία αυθαίρετα την ονόμαζες ως πιο "οφθαλμοφανή", ενώ η πιο προφανης είναι να κοιτάξει το φιλμ ανεξαρτήτως τοπίου και συνθηκών) και συ δεν ήθελες να με επιβεβαιώσεις.Ξεκάθαρα πράγματα

 

Papaveri48 © 2010

PSD to Blogger Templates by OOruc & PSDTheme by PSDThemes