Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Rebus No.254 (13,8)

Λύση

Δικαινήσιμος Εβδομάδα* [Δια**καινη***σιμος**** (Τεσσερα)/εβδομα*****ΔΑ*******] *Με την ονομασία Διακαινήσιμος ή Διακαινήσιμος εβδομάδα, ή Εβδομάδα Διακαινησίμου (επίσημα: Διακαινήσιμος εβδομάς), ονομάζεται κατά τη χριστιανικό εορτολόγιο η εβδομάδα που αρχίζει από την Κυριακή του Πάσχα και λήγει την αμέσως επόμενη, την Κυριακή του Θωμά. **Διά = Σύμβολο αριθμητικής πράξης. ***Κένι Γουέστ (Kany West) = Τραγουδιστής της ραπ μουσικής.****Σίμος (Συμεών) Κεδίκογλου = Πολιτικός.*****4/7 = (Τεσσερα) Εβδομα ******Δήμος Αναστασιάδης = Μουσικός και Τραγουδιστής.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαβολοβδομαδα

Batman1986

Ευθύμης Αλεξίου είπε...

Μάλλον ξεχάσθηκε μια λέξη ή κάτι μου διαφεύγει
Διακαινήσιμος (εβδομάδα)

Papaveri είπε...

@Ε. Αλεξίου
Ευθύμη έχεις δίκιο. Βιαζόμουν για να πάω στην Εκκλησία και ξέχασα να γράψω τον αριθμό των γραμμάτων της δεύτερης λέξης. Ζητώ συγγνώμη για τη ταλαιπωρία σου. Συγχαρητήρια!! Η απάντησή σου είναι σωστή.

Papaveri είπε...

@batman1986
Δεν είναι αυτή η απάντηση. Αλλά καιι ποτέ δεν θα έβαζα τέτοια φράση.
Για την πάλειψη του αριθμού των γραμμάτων της δεύτερης λέξης δες το ανωτέρω σχόλιο. Σου ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Mea Culpa.

batman1986 είπε...

Μεταφορικα το λέμε κάρλο "διαβολοεβδομαδα".Αλλα ναι είναι λιγάκι αστείο να το βάλεις μεγάλη εβδομάδα(αφού είσαι αρκετά θρήσκος).Μου έκανε εντύπωση αλλά δεν έβγαινε κατι άλλο όπως είχες βάλει τα γράμματα


Γι αυτό και δεν κάθισα να ελέγξω τα 2 πρόσωπα

ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ λοιπόν

Papaveri είπε...

Σχετικά με το σχόλιο για την εκκλησια που έγραψα κυριολεκτώ, διότι όντως εκκλησιάζομαι κάθε Κυριακή και φυσικά Πάσχα, Δεκαπενταύγουστο, και Χριστούγεννα. Δεν το έγραψα για εντυποσιασμό. Όσον αφορά για το (Μεταφορικα το λέμε "διαβολοεβδομαδα") πρώτη φορά το ακούω από σένα. Εάν όντως λέγετε έτσι κακώς, κάκιστα. Διότι είναι μια Αγιασμένη Εβδομάδα εις ανάμνηση των Παθών του Χριστού.
Η απάντησή σου είναι σωστή. Συγχαρητήρια!

Ανώνυμος είπε...

carlo δεν νομίζω πως υπεννοησα ότι το γράφεις για εντυπωσιασμό.Και γω αν και αθεος παρακολουθω τον επιτάφιο γιατί μου αρέσει σαν έθιμο(ειδικά κάποιοι επιτάφιοι είναι πολύ ωραίοι)

Όσον αφορά το διαβολοβδομάδα είναι μεταφορική έκφραση με την εννοια ότι σημαίνει ζορική βδομάδα.Προφανώς δεν αναφέρθηκα στη μεγάλη βδομάδα αλλά στο γεγονός ότι δεν θα έβαζες τετοιο rebus αυτή την περίοδο αφού και τώρα και τα χριστούγεννα αυτά που βάζεις είναι μονοθεταικά και αφορούν τη θρησκεία...

batman1986

Ευθύμης Αλεξίου είπε...

Κάρλο, η έκφραση "Διαβολοεβδομάδα" που έγραψε ο Μπάτης, γεια σου Μπάτη, υπάρχει σαν έκφραση αλλά δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την μεγάλη εβδομάδα των χριστιανών.
Λέγεται για την πρώτη εβδομάδα εκπαίδευσης των νεοσύλλεκτων NAVY SEALS (Ο.Υ.Κ) που η "εκπαίδευση" είναι τόσο σκληρή, σαν ..."κόλαση" εξ ου και το "διαβολοεβδομάδα.

Κάρλο, Μπάτη καλό Πάσχα!
Καλά να περάσετε

Φιλικά, Ευθύμης

Papaveri είπε...

@Ε. Αλεξίου και batman1986
Ευθύμη και Μπάτη
Χριστός Ανέστη!!
Εάν είχα υπηρετήσει στο Ναυτικό σίγουρα θα την ήξερα αυτή την έκφραση, γι' αυτό έγινε αυτή η παρανόηση.

 

Papaveri48 © 2010

PSD to Blogger Templates by OOruc & PSDTheme by PSDThemes